Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Traian Băsescu: “Victor Ponta vorbeşte de dragul de a vorbi”

Bucureşti: Traian Băsescu: “Victor Ponta vorbeşte de dragul de a vorbi”

DISTRIBUIȚI

128067 – 05052014 –   Președintele Traian Băsescu a declarat, duminică seara, că premierul Victor Ponta vorbeste de dragul de a vorbi și că așteaptă ca acesta să depună la CSAT o strategie privind situația din Ucraina. ”Mi-e foarte greu să găsesc motivațiile acestor declarații ale premierului. Vorbește de dragul de a vorbi. Aștept să depună Guvernul strategia pentru a fi analizată de membrii CSAT, după care poate fi convocat. Ponta nu a depus niciun fel de strategie la CSAT. Aștept să depună o strategie la CSAT în noaptea asta, iar eu de mâine (luni – n. r.) dimineață anunț în fiecare zi dacă a fost depusă sau nu”, a afirmat președintele, la B1 Tv.

”Fac un apel la Victor Ponta să nu terfelească și această instituție. Face doar propagandă electorală și mă tem că poate introduce această temă de securitate națională într-o dezbatere electorală derizorie. Nu voi permite așa ceva”, a precizat Traian Băsescu.

”Plus că elegant era să mă sune: „Dle președinte, am următoarele frământări metafizice și aș dori să le prezint CSAT-ului. CSAT nu e club de dezbatere și eu nu mă joc și nici nu o să compromit CSAT ”, a completat șeful statului.

”Dacă premierul doreşte să introducă, în regim de urgenţă această temă, trebuie să depună documentul. Pentru că altfel, de ce venim?”, a mai spus Traian Băsescu.

”Situația din Ucraina evoluează zi de zi. E o situație la care ne adaptăm toți, nu numai România. Toți ne adaptăm în funcție de evoluție. Ceea ce trebuie să știm și să susținem deja s-a spus public. Ce se întâmplă în Ucraina, e generat de Rusia, în primul rând ca efect al anexării ilegale a Crimeii. A fost un acord de la Geneva și el a fost încălcat. România susține fără rezerve integritatea teritorială a Ucrainei. România nu este în pericol de război, România intră în rezervele NATO”, a subliniat Băsescu.

Potrivit președintelui, România consideră că se poate trece la faza a treia a sancțiunilor împotriva Rusiei, iar soluția pentru a nu a avea un război civil în Ucraina este că autoritățile din Kiev să negocieze cu separatiștii. ”Minoritatea rusă din ucraina înseamnă 18% din populație. E clar că majoriatea trebuie să fie cea care decide. După părerea mea, rușii nu vor o rupere a Ucrainei. Sunt alegeri pe 25 mai. Dacă separatiștii, care sunt foarte bine conduși, vor reuși să facă imposibilă organizarea de alegeri libere, Ucraina nu va avea un președinte”, a subliniat Traian Băsescu.

”Singura formă pentru a nu genera sute de mii de oameni morți într-un război civil, e așezarea la masă a celor două părți”, a afirmat preşedintele. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.