Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucuresti: Victor Ciorbea a depus jurământul ca Avocat al Poporului

Bucuresti: Victor Ciorbea a depus jurământul ca Avocat al Poporului

DISTRIBUIȚI

128109 – 06052014 – Victor Ciorbea a depus, marti, juramantul pentru functia de Avocat al Poporului, in prezenta presedintelui Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, si a presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a afirmat, la eveniment, ca Victor Ciorbea va fi Avocat al Poporului „intr-o perioada delicata a societatii romanesti”.

„Se reechilibreaza, astfel, institutiile fundamentale ale statului roman. Organizatiile neguvernamentale, societatea civila, cetatenii au astazi, in prezenta domnului Ciorbea in functia de Avocat al Poporului, unde sa se adreseze in momentul in care legislatia nu le este favorabila sau sunt momente in care, interpretand anumite pasaje din legislatie, constata ca in anumite sectoare economice sau in anumite zone sociale exista un blocaj”, a spus social-democratul, potrivit Hotnews.ro. Zgonea a subliniat ca aceasta functie are mare vizibilitate, cateodata cu presiuni extraordinare din partea grupurilor politice parlamentare si nu numai.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a invocat, pe de alta parte, experienta politica a lui Ciorbea. „Experienta politica pe care o are cred ca il va ajuta sa imbine armonios latura profesionala cu activitatile pe care le va avea in calitate de Avocat al Poporului, o institutie moderna in democratiile moderne, care are un rol extrem de important si care este o instanta de referinta, la care cetatenii care intalnesc probleme cu justitia, cu administratia, cu componenta politica se pot adresa pentru a-si cauta solutiile”, a spus Tariceanu dupa depunerea juramantului. Presedintele Senatului a adaugat ca acest moment vine sa incununeze pentru Victor Ciorbea, nu atat o remarcabila cariera politica, fiind cunoscut in principal pentru ca a fost prim-ministru al Romaniei, „intr-o perioada extrem de grea, cand Romania a cunoscut importante transformari politice, democratice si economice”, cat si o indelungata cariera in magistratura a acestuia si una academica.

Victor Ciorbea a afirmat ca isi doreste in modul cel mai sincer ca, impreuna cu ceilalti colegi, sa reuseasca sa formeze o echipa in adevaratul sens al cuvantului, o echipa unita, de oameni competenti si profesionisti, care sa isi indeplineasca atributiile constitutionale de a apara drepturile si libertatile cetatenilor in raporturile cu autoritatile publice.

Ceremonia a avut loc la Salonul Oficial al Senatului.

Victor Ciorbea a fost ales Avocat al Poporului, prin votului dat in 15 aprilie de plenul reunit a celor doua Camere ale Parlamentului. Candidatura acestuia a intrunit 306 voturi „pentru” si doua voturi „impotriva”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.