Acasă Social Bucureşti: Vine apocalipsa peste mafia din Portul Constanţa şi din „RAI”-ul ilfovean

Bucureşti: Vine apocalipsa peste mafia din Portul Constanţa şi din „RAI”-ul ilfovean

DISTRIBUIȚI

128050 – 02052014 – Soc si groaza! Aceasta este prognoza pe termen mediu in razboiul total declansat de DNA impotriva politicienilor corupti, dar si a fartatilor lor de combinatii din lumea afacerilor si a „sagetilor” acestora din anumite structuri ale MAI, potrivit Enational.ro.

Valul de arestari din ultima vreme nu face decat sa anunte „tsunami”-ul care va lovi Portul Constanta si, concomitent, va zgudui si „RAI”-ul ilfovean. Pentru ca este vorba despre o operatiune complexa a procurorilor anticoruptie, care se desfasoara simultan atat in fief-ul lui Nicusor Constantinescu si Radu Mazare, cat si in cel al lui Marian Petrache si Radu Stroe. Iar duplex-ul organizat de DNA cu ocazia destructurarii celei mai mari retele de contrabanda si evaziune fiscala din aceasta parte a Europei se anunta de pe acum unul spectaculos, care va demonstra adevarata dimensiune la care a ajuns fenomenul criminalitatii economico-financiare in tara noastra.

Cel mai sigur semnal ca operatiunea a intrat in linie dreapta este retragerea, in ultimele zile, a certificatelor ORNISS pentru mai multi ofiteri MAI care aveau legatura cu activitatea monitorizata din Portul Constanta si chiar a unuia din sefii care raspundeau de acest important obiectiv. De asemenea, si in Ilfov au loc insemnate miscari de trupe, interesant fiind si exemplul unuia dintre cei mai bogati ofiteri din Ministerul de Interne – pe spatele socrului, bineinteles – care a fost tras pe linie moarta. Ceea ce demonstreaza ca anchetatorii nu vor sa riste nimic, asigurandu-se ca se pot baza doar pe oameni de incredere. Mai ales ca munca procurorilor anticoruptie in acest caz, poate cel mai important din istoria DNA, a fost una titanica, fie si daca tinem cont ca sunt vizate zeci de nume grele din sfera politicii, a lumii de afaceri, dar, din pacate, si a unor oameni cu importante functii de conducere in MAI si chiar in structurile de informatii aferente acestuia! Si care multa vreme le-au asigurat linistea necesara celor care transformasera Portul Constanta si depozitele din Ilfov in adevarate „oaze evazioniste”, unde miliarde de euro care trebuiau sa intre sub forma de taxe si accize la bugetul de stat umflau conturile capilor retelelor transpolitice de contrabanda si frauda.

Iar cine isi inchipuie ca mafia care controleaza de ani de zile tot ce misca in Portul Constanta nu va putea fi destructurata de catre procurorii anticoruptie se inseala amarnic. Pentru ca partenerii din Uniunea Europeana, dar mai ales administratia americana, nu au cum sa uite si sa ierte „umilinta” inghitita atunci cand reprezentanti ai companiilor occidentale care investesc bani grei si vor sa deruleze afaceri care implica accesul la Portul Constanta se vedeau trimisi sa „cotizeze” la maharii locali sau din administratia centrala. Ca sa nu mai vorbim de situatii jenante de genul celei dezvaluite in exclusivitate de „National” cu privire la disparitia a doua containere cu droguri in port, dupa ce prezenta acestora fusese semnalizata chiar de catre agentii americani ai

DEA. Asa ca, tinand cont ca Portul Constanta ramane cea mai mare poarta comerciala de intrare a marfurilor din China si alte colturi ale lumii pe piata Uniunii Europene, din moment ce preturile practicate de concurenta din Rotterdam sunt de-a dreptul prohibitive, interesul ca acesta sa fie curatat de „capusele” controlate de lideri politici este unul imens.

Din informatiile intrate in posesia noastra, marfa de miliarde de euro intrata ilegal anual in Romania prin Portul Constanta ajungea, aproape in exclusivitate,  in depozitele din Ilfov. Si asta indiferent ca vorbim de „chinezariile” care umplu puzderia de angrouri din jurul Capitalei sau de cantitatile astronomice de motorina declarata in Portul Constanta combustibil de calitate inferioara si care era depozitata in „anteprizele fiscale energetice” din Ilfov, de unde era apoi vandura la benzinarii, fara a se plati accize de sute de milioane de euro. Iar o parte din profiturile ilegale uriase astfel obtinute ajungeau, constant, la diversi lideri politici, sefi ai administratiei locale si ofiteri MAI aserviti „baronilor”, complicitatea criminala a tuturor acestora transformand Ilfovul in „RAI”-ul lui Marian Petrache. Culmea este ca, simtind ca latul anchetei se strange in jurul lor, multi dintre cei vizati ar face orice penrtu a-si salva libertatea, fiind gata sa colaboreze „sincer si dezinteresat” cu anchetatorii. Numai ca acestia au strans deja destule probe pentru a mai cadea la o intelegere, asa ca indemnul „scapa cine poate!” nu  prea le mai este de mare folos „greilor” care detin rolurile principale in duplexul Ilfov – Portul Constanta, care va fi difuzat in curand de DNA. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.