Acasă Nord-Vest Cluj Cluj: Horea Uioreanu a fost arestat

Cluj: Horea Uioreanu a fost arestat

DISTRIBUIȚI

128752 – 30052014  –  Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Cluj, Horea Uioreanu, a primit mandat de arest preventiv de 30 de zile pentru coruptie, in urma unei hotarari pronuntate joi de Curtea de Apel Cluj. Decizia poate fi atacata cu recurs.

De asemenea, au fost arestati preventiv pentru aceeasi durata si oamenii de afaceri Ioan Bene si Vasile Pogacean, cercetati in acelasi dosar.

Presedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, Ioan Bene, membru AGA in cadrul SC Constructii Napoca SA, si Vasile Pogacean, asociat si administrator la SC Sinai Comimpex SRL Iclod, au fost retinuti miercuri de procurorii DNA si au fost prezentati, joi, instantei de judecata cu propunerea de arestare pe 29 de zile.

Avocatii celor trei au mentionat ca vor contesta hotararile de arest preventive.

Uioreanu este acuzat de luare de mita, fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma participatiei improprii ca instigator si complicitate la spalare de bani, iar omul de afaceri, de dare de mita in forma continuata (7 acte materiale), fals in inscrisuri sub semnatura privata sub forma participatiei improprii ca instigator si spalare de bani, potrivit unui comunicat al DNA.

Presedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, a fost dus la audieri, miercuri dupa-amiaza, dupa ce in cursul zilei la institutie si la locuinta sa au avut loc perchezitii ale procurorilor anticoruptie.

Concret, Horea Uioreanu este suspectat ca ar fi perceput 15% din alocarile bugetare acordate pentru lucrari firmei omului de afaceri. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.