Acasă Nord-Vest Cluj Cluj: Preşedintele CJ Cluj, reţinut

Cluj: Preşedintele CJ Cluj, reţinut

DISTRIBUIȚI

128718 – 29052014  – Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Cluj, Horea Uioreanu, a fost retinut de procurorii DNA, miercuri seara. Acesta este urmarit penal pentru luare de mita, fals in inscrisuri sub semnatura privata si complicitate la spalare de bani.

Potrivit procrorilor, presedintele CJ Cluj este urmarit penal pentru cinci infractiuni de luare de mita, dintre care doua in forma continuata (10 acte materiale, respectiv 7 acte materiale), precum si pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma participatiei improprii ca instigator (2 acte materiale) si complicitate la spalare de bani.

De asemenea, omul de afaceri Vasile Pogacean este urmarit penal pentru doua infractiuni de dare de mita, ambele in forma continuata (10 acte materiale, respectiv 2 acte materiale).

Miercuri dimineata au avut loc mai multe perchezitii la sediul Consiliului Judetean Cluj, existand suspiciuni de luare de mita.

Potrivit rechizitoriului, exista indicii concrete privind savarsirea unor fapte de coruptie de catre Horea Uioreanu „in contextul alocarii unor resurse bugetare de la bugetul Consiliului judetean Cluj pentru plata unor contracte finantate de institutia judeteana, respectiv pentru incheierea de noi contracte sau acte aditionale la acestea, pentru organizarea de licitatii trucate”.

In perioada aprilie 2013 – mai 2014, presedintele CJ Cluj a pretins de la Vasile Pogacean o suma de 693.224 lei, constand intr-un procent de 15% din sumele alocate bugetar de CJ Cluj pentru contractele aflate in derulare de catre firma omului de afaceri, bani ce reprezinta mita, pentru ca, in calitatea sa de conducator la institutiei judetene sa aloce sumele vizate de omul de afaceri.

Horea Uioreanu a primit in avans o prima transa de 40.000 de lei, in lunile mai si octombrie 2013. In total, presedintele CJ Cluj ar fi primit de la omul de afaceri, intre aprilie 2013 si mai 2014, suma de 174.500 de lei.

Vasile Pogacean a fost retinut pentru 24 de ore, miercuri, urmand sa fie prezentat cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile la Curtea de Apel Cluj. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.