Acasă Sud-Est Constanta Constanţa: Victor Ponta: “Cu portul facem ce-am vorbit”

Constanţa: Victor Ponta: “Cu portul facem ce-am vorbit”

DISTRIBUIȚI

128037 – 02052014 –  Premierul Victor Ponta a afirmat, joi, la Constanța,  că transferul acţiunilor Portului Constanţa către Consiliul Local va continua, chiar dacă există riscul „să se supere” anumite persoane.

Premierul Victor Ponta a susţinut că Portul Constanţa se va dezvolta mai bine după ce o parte din acţiuni vor fi listate la bursă şi autorităţile locale vor mai primi acţiuni pe lângă cele deţinute deja, potrivit B1 Tv.

„Cu portul facem ce am vorbit. Se supără, nu ştiu cine se supără, dar eu cred că este mai bine să avem mai mult capital privat şi mai mulţi investitori, iar toţi banii îi lăsăm pentru investiţii, nu-i luăm la buget”, a declarat premierul.

Întrebat de jurnalişti cine ar putea să se supere, premierul a spus că preşedintele Traian Băsescu ar putea fi una dintre aceste persoane.

„Nu ştiu, domnul Băsescu, cineva, dar nu ştiu de ce să se supere pentru că e vorba de dezvoltarea portului”, a afirmat premierul.

„E vorba de privatizare de 15% din ce are Guvernul României în acest moment, să le scoatem pe bursă în aşa fel încât să avem la Portul Constanţa o treime capital privat, ceea ce, cred eu, e foarte bine, pentru că asta înseamnă listarea pe bursă, înseamnă capital privat, înseamnă investiţii, înseamnă transparenţă, lucrul cel mai important, transparenţa. Cum am făcut cu Transgazul, Transelectrica şi Romgaz şi s-a dovedit un model de succes”, a afirmat Ponta.

El a reluat acest subiect şi în cadrul vizitei făcute ulterior la Mamaia, spunând că este normal ca autorităţile locale să aibă acţiuni la port şi să aibă un cuvânt de spus în legătură cu acesta.

„Portul ăsta parcă e undeva la Botoşani sau la Satu Mare. E la Constanţa, normal ca oamenii din Constanţa să aibă şi ei un cuvânt de spus şi o participare, la fel şi Guvernul, la fel şi capitalul privat, şi un beneficiu. Domnul Şova a dat drumul la proceduri, stabilisem acest lucru şi cu doamna ministru Mănescu, dar nu am mai reuşit să dăm drumul atunci la proceduri şi l-a dat domnul Şova. Autorităţile locale, cu privaţii şi Guvernul vor avea mai multă minte şi vor dezvolta portul mai bine decât l-a dezvoltat Guvernul în ultimii 20 de ani sau cum nu l-a dezvoltat Guvernul, oricare a fost el, în ultimii 20 de ani”, a spus Ponta la Mamaia. – PROMPT MEDIA


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.