Acasă Sud-Est Galati Dunărea face ravagii

Dunărea face ravagii

DISTRIBUIȚI

128663 – 27052014  –  Dunărea a depăşit cota de inundaţie la Galaţi. O parte din faleza din Galaţi şi terasele mai multor restaurante sunt sub ape. Situaţia este gravă şi la Hârşova, în judeţul Constanţa, unde sute de hectare de pădure şi terenuri agricole sunt acoperite de fluviul revărsat, potrivit Digi24.

Cu 10 centimetri a crescut Dunărea în doar o zi, iar vârful viiturii încă nu a ajuns în zonă. Cele mai afectate sunt restaurantele de pe malul fluviului.

„Ne aşteptăm ca până miercuri să ajungă la maxim 6,10 metri, deci 10 cm peste cota de inundaţie, după care, la Porţile de Fier se înregistrează scăderi”, a declarat Mircea Cristea, director AFDJ Galaţi.

Probleme sunt şi la şantierul naval, acolo unde angajaţii au înălţat diguri din saci cu nisip.

La Hârşova apa a înghiţit sute de hectare de pădure, terenuri agricole şi păşuni. Aşa s-a întâmplat de Abia la sfârşitul săptămânii trecute autorităţile locale au decis să pornească pompele pentru evacuarea apei de pe terenuri.

În satul Vadu Oii, apa a ajuns până la digul de apărare.

Localnicii sunt resemnaţi: nu este an în care gospodăriile şi casele să nu le fie inundate: „Ne-am învăţat cu ea. Apa vine, apa se duce….”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.