Acasă Externe Europarlamentare: Înfrângere pentru euroscepticii olandezi

Europarlamentare: Înfrângere pentru euroscepticii olandezi

DISTRIBUIȚI

128552 – 23052014  –   Primii europeni care au votat pentru viitorul Parlament European au fost cei din Marea Britanie şi Olanda. Cu toate acestea, rezultatul votului va fi anunțat doar duminica seara, când urnele se vor închide pe întreg teritoriul Uniunii Europene.

Exit-polluri realizate la inchiderea urnelor in Olanda dau îi indică drept câștigătigători pe creştin-democraţi – cu 15,4 % voturi, urmați la o diferență extrem de mică, de democrat-liberali – cu 15,3%. Euroscepticii, reprezentați de Partidul Libertăţii par a se fi clasat pe locul al treilea.

Astăzi (23 mai 2014 – n.r.) votează Irlanda şi Cehia. Cehii au la dispoziţie două zile pentru vot, în timp ce în Irlanda au loc concomitent şi alegerile locale. Cele mai multe state ale Uniunii Europene organizează scrutinul pe 25 mai.

În Belgia, Cipru, Grecia şi Luxemburg, votul este obligatoriu.Pentru statele în care alegerile se desfăşoară duminică, printre care şi România, astăzi este ultima zi în care se mai poate face campanie electorală.

Până duminică, 375 de milioane de oameni sunt aşteptaţi la urne pentru a-i alege pe cei 751 de eurodeputaţi. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.