Acasă Nord-Est Iasi Iaşi: Instanţa a respins cererea lui Relu Fenechiu

Iaşi: Instanţa a respins cererea lui Relu Fenechiu

DISTRIBUIȚI
relu_fenechiu3

128048 – 02052014 – Magistrații Judecătoriei Iași au decis, joi, să respingă cererea lui Relu Fenechiu de a-și executa pedeapsa de cinci ani de închisoare în regim semi-dechis, hotărârea fiind definitivă, potrivit Ziarul de Iași.

Judecătorii au respins solicitarea fostului ministru liberal, astfel că Fenechiu urmează să-şi execute pedeapsa în condiţiile stabilite iniţial, de regim închis.

În acţiunea depusă în instanţă, Relu Fenechiu a prezentat o serie de motive pentru care, din punctul său de vedere, ar trebui încadrat la regim de executare semi-deschis. Fostul ministru al transporturilor preciza că a avut, în perioada de când a fost încarcerat, un comportament “exemplar” şi că nu prezintă “niciun risc” pentru celelalte persoane încarcerate în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi.

De asemenea, Relu Fenechiu mai invocă vârsta şi starea de sănătate ca motive pentru schimbarea regimului, precizând şi că este o persoană cu “o carieră bine definită”.

“În cazul meu puteţi constata că se conturează un portret al unui om care, prin maniera de asumare a regulilor de detenţie, începând chiar din prima lună de detenţie, prin nivelul de educaţie, calităţile intelectuale pe care le am, prezintă o capacitate, disponibilitate şi voinţă pentru reeducare şi reintegrare socială. În plus, datorită pregătirii mele profesionale şi a studiilor superioare pe care le-am absolvit, prezint abilităţi care mă recomandă pentru includerea în programe educaţionale, de asistenţă psihologică şi asistenţă socială care pot fi desfăşurate într-un regim semi-deschis”, menţiona Fenechiu.

Fostul ministru al Transporturilor a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul Transformatorul. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.