Acasă Nord-Est Iasi Iaşi: Senatorul condamnat Sorin Lazăr este urmărit penal şi pentru abuz în...

Iaşi: Senatorul condamnat Sorin Lazăr este urmărit penal şi pentru abuz în serviciu

DISTRIBUIȚI

128773 – 30052014  –  Procurorii DNA din Iasi au dispus, vineri, inceperea urmaririi penale fata de senatorul PSD Sorin Lazar, acuzat de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata.

Sorin Lazar, fost primar al comunei Strunga din judetul Iasi, este suspectat ca, in perioada 2008-2009, in calitate de primar si ordonator principal de credite, „fara existenta unui angajament legal, a dispus, in doua randuri, aprobarea fara nicio baza legala a platii mai multor sume”, se arata intr-un comunicat al DNA.

Este vorba despre suma de 10.000 de lei, cu titlul de „onorariu participare la licitatie”, la care se adauga 16.550 de lei, reprezentand „plata lunara zilieri”, suma platita in 12 rate. De acesti bani au beneficiat sase persoane, mai spun procurorii anticoruptie.

De asemenea, in aceeasi perioada, Lazar a mai aprobat, tot in mod ilegal, premii anuale in cuantum de peste 2.600 de lei pentru el insusi si 2.200 de lei pentru viceprimarul comunei, sume achitate la data de 14 ianuarie 2009.

„Prin aceste actiuni suspectul Lazar Sorin Constantin a provocat paguba patrimoniala in cuantum de 31.639 lei unitatii administrativ – teritoriale, comuna Strunga”, se mai precizeaza in documentul DNA.

In urma cu doua saptamani, senatorul Sorin Lazar a fost condamnat definitiv la sase luni de inchisoare cu suspendare, in urma cu doua saptamani, pentru conflict de interese de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Sorin Lazar nu mai are voie sa candideze timp de trei ani pentru o functie publica si, timp de doi ani, va trebui sa se prezinte periodic la Politie.

Senatorul a fost gasit vinovat pentru faptul ca si-a angajat fiul in biroul sau parlamentar, in perioada septembrie 2010 – octombrie 2011, dupa ce ANI a sesizat conflictul de interese in anul 2011.

In timpul procesului, senatorul PSD a recunoscut integral acuzatiile si probele procurorilor, si a beneficiat de o reducere substantiala a pedepsei. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.