Acasă Centru Mures Mureş: Victor Ponta despre proiectul de automie anunţat de UDMR: „Sunt şi...

Mureş: Victor Ponta despre proiectul de automie anunţat de UDMR: „Sunt şi ei în campanie electorală”

DISTRIBUIȚI

128565 – 23052014  –   Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Reghin, despre proiectul de autonomie anunţat de liderii UDMR, că aceştia „sunt şi ei în campanie electorală” şi că „lucrurile vor rămâne în logica lor normală”.

„Ce Ţinut Secuiesc aveţi la Reghin? Eu n-am auzit aşa ceva. Ideea e următoarea: România e ţara tuturor celor care locuiesc aici, români, maghiari, ce sunt ei; în al doilea rând, eu cred în convieţuire, nu cred în conflict, şi în al treilea rând, când e vorba de sport (la Reghin funcţionează şi o şcoală de dans sportiv – n.r.), chiar nu cred în politică şi în conflicte politice”, a spus Ponta.

Întrebat despre proiectul de autonomie anunţat de liderii UDMR, el a afirmat că aceştia „sunt şi ei în campanie electorală”.

Premierul a subliniat că este convins că „lucrurile vor rămâne în logica lor normală”, mai ales că nu a avut niciodată o discuţie pe această temă cu partenerii de guvernare de la UDMR, care nici nu i-au cerut aşa ceva.

„Niciodată, nici nu s-a pus problema, ei nu ne-au cerut aşa ceva şi nu ne-au cerut nouă. E un proiect al lor politic. Nu a fost niciodată o asemenea discuţie şi am întotdeauna un negociator     cu UDMR, pe domnul ministru al Apărării, din Harghita, domnul Duşa. Sunt convins că lucrurile vor rămâne în logica lor normală”, a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta se află, vineri, în judeţul Mureş pentru vizite la barajul în construcţie de la Răstoliţa şi la combinatul de îngrăşăminte chimice Azomureş din Târgu Mureş.

Vicepreşedintele politic al UDMR, Borbely Laszlo, anunţa, la sfârşitul lunii martie, că reprezentanţii Uniunii vor promova un nou proiect legislativ pe tema autonomiei, „conform tuturor preceptelor democratice”, arătând că autonomia teritorială apare în programul Uniunii încă din 1993 şi nu vede „care e problema” dacă se vine cu un nou proiect de lege pe acest subiect, în condiţiile în care altele două, similare, au fost respinse „cu mare succes” de Parlament.

Ulterior, la 8 mai, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, declara că proiectul de autonomie al Uniunii va fi analizat de o comisie mixtă formată din câte trei reprezentanţi ai UDMR şi PCM şi şi-a exprimat speranţa ca discuţiile să fie finalizate „cât mai repede” pentru ca documentul să poată fi prezentat. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.