Acasă Politic Preşedintelele PNL nu-l vrea înapoi pe Călin Popescu-Tăriceanu

Preşedintelele PNL nu-l vrea înapoi pe Călin Popescu-Tăriceanu

DISTRIBUIȚI

128529 – 22052014  –  Preşedintele interimar PNL Satu Mare, Virgil Enătescu, precizează, într-un comunicat, că, în calitatea pe care o deţine, nu a invitat şi nu acceptă primirea lui Călin Popescu-Tăriceanu în organizaţia liberală.

„La Satu Mare, ca președinte interimar al Organizației Județene Satu Mare, nu am invitat și nu accept primirea lui Călin Popescu-Tăriceanu în organizația noastră. Menționez că aici sunt probleme foarte mari din cauza diversiunii. Am luptat, lupt și voi lupta împotriva divizării PNL la nivel național. Nici cei din Organizația Satu Mare nu sunt toți de acord cu primirea lui Tăriceanu în organizația noastră. Nu sunt de acord cu păstrarea și relansarea USL-ului la Satu Mare și de la Satu Mare”, se arată în comunicatul postat pe site-ul PNL.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca va fi analizata situatia creata de inscrierea lui Calin Popescu Tariceanu in partid abia dupa alegerile de duminica, dar a spus despre acesta ca e un „fugar decazut, o sluga a PSD-ului, care nu ne face noua congres”.

„Oare vine si cu Iliesiu sau l-a lasat dobanda pentru cat a stat la PSD”, s-a intrebat presedintele PNL.

„Este posibil sa se fi inscris, pentru ca exista un val de reinscrieri in partid”, a admis Crin Antonescu posibilitatea sa il aiba din nou coleg pe fostul premier liberal.

„Cand esti presedinte al Senatului si nu e clar ce membru al carui partid esti, cred ca trebuie sa iesi din politica”, si-a continuat Antonescu ironiile la adresa lui Tariceanu despre care a spus ca nu l-ar primi in PNL, „chiar daca sunt un bun crestin si orice oaie ratacita trebuie reprimita”.

Presedintele PNL a recunoscut ca la Satu Mare s-ar putea sa existe oameni in organizatia locala care actioneaza de partea fostului presedinte al partidului.

„S-ar putea ca acolo sa fie reprimit”, a spus Crin Antonescu si a facut speculatii privind faptul ca Ovidiu Silaghi ar putea avea niste rude in organizatia PNL locala.

„Probabil mai multi oameni ai PSD-ului din partidul nostru nu vor mai fi in partid”, a aratat Antonescu ce are de gand sa faca dupa alegeri, cand se va face bilantul campaniei.

„Dar de validarea lui Tariceanu ne vom ocupa dupa alegeri”, a spus presedintele PNL.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a declarat, joi, că ştirea privind reînscrierea lui Călin Popescu-Tăriceanu în PNL, venită de la Satu Mare, reprezintă o acţiune diversionistă a PSD, care intenţionează să mascheze citirea în plenul Parlamentului a moţiunii de cenzură.

„PSD încearcă o strategie de a scăpa de citirea moţiunii de cenzură şi au venit şi cu această ştire. Importantă e moţiunea”, a spus Pocora, potrivit Realitatea Tv.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, joi, că a acceptat propunerea PNL Satu Mare de a reveni în partid.

„Am spus mereu că sunt dispus să revin în PNL, demisia a fost un gest extrem de protest, doresc un scor cât mai bun PNL, accept invitaţia de a reveni în PNL”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu, într-o conferință de presă susţinută la Satu Mare.

Tăriceanu se află la Satu Mare pentru a susţine candidatura lui Ovidiu Silaghi la alegerile parţiale de duminică pentru un colegiu de deputat. Deşi inițial desemnat candidatul PNL, recent Silaghi a demisionat din partid şi a devenit candidatul PSD-UNPR-PC. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.