Acasă Externe R. Moldova: Au plecat cu mana goala

R. Moldova: Au plecat cu mana goala

DISTRIBUIȚI

 Buzunar-gol128232 – 11052014 -Delegatia vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, a incercat sa scoata din R. Moldova, sambata, liste cu semnaturi pentru independenta republicii separatiste Transnistria, insa moldovenii le-au confiscat, asa ca rusii au plecat cu mana goala la Moscova.

Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene (MAEIE) informeaza, potrivit Unimedia, ca autoritatile moldovene au confiscat „listele cu semnaturi pentru recunoasterea Transnistriei”, pe care delegatia condusa de Dmitri Rogozin intentiona sa le transporte la Moscova.

„In legatura cu intentia oficialilor rusi de a transporta cu avionul de ruta speciala (charter) a unor cutii continand „liste cu semnaturi pentru recunoasterea Transnistriei”, MAEIE precizeaza ca materialele respective au fost retinute de organele competente ale Republicii Moldova pentru a analiza legalitatea acestora in conformitate cu legislatia RM in vigoare”, se arata intr-un comunicat al ministerului.

Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene condamna declaratiile facute de viceprim-ministrul Federatiei Ruse, in cadrul vizitei sale private in R. Moldova, care au fost de natura provocatoare.

„In pofida mesajelor transmise partii ruse pe calea diplomatica in ajunul acestei vizite de a se abtine de la declaratii care ar putea prejudicia relatiile bilaterale, demnitarul rus, pentru a cata oara, si-a permis aprecieri si comentarii eronate vizavi de alegerea suverana de dezvoltare a tarii noastre”, mentioneaza MAEIE.

Ministerul moldovean de Externe reaminteste ca pozitia oficiala a Federatiei Ruse, confirmata in repetate randuri, se bazeaza pe respectarea alegerii suverane a Republicii Moldova si solutionarea conflictului transnistrean in baza suveranitatii si integritatii teritoriale a Republicii Moldova.

„Cu aceasta ocazie, reiteram ca autoritatile Republicii Moldova pledeaza consecvent pentru un dialog constructiv si pragmatic cu Federatia Rusa in toate domeniile de interes comun, mai cu seama pe chestiunile sensibile ce tin de reglementarea cuprinzatoare a problemei transnistrene. Atragem atentia asupra faptului ca, actiunile si declaratiile lui D. Rogozin din ultima perioada sunt contraproductive si nu contribuie la avansarea procesului de reglementare a conflictului transnistrean”, incheie comunicatul. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.