Acasă Externe Rogozin vizitează Moldova

Rogozin vizitează Moldova

DISTRIBUIȚI

128113 – 06052014 – Ambasadorul Federației Ruse în Moldova a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Rep. Moldova în legătură cu vizita vicepremierului rus Rogozin în regiunea Transnistreană a țării.

Farit Muhametșin a declarat ulterior presei că Rogozin merge la Tiraspol in calitate de reprezentant al președintelui Putin în regiunea Transnistreană. Conform proiectului de program, vicepremierul rus va asista la parada organizată în stânga Nistrului cu ocazia zilei Victoriei și va inspecta mai multe obiective sociale finanțate de Federația Rusă în regiune.

Diplomatul rus nu a precizat care va fi componența delegației ruse și nici când aceasta va fi comunicată oficialilor de la Chișinău. Ambasadorul Muhametșin a mai menționat că  nu se poate spune cu certitudine că nu vor fi organizate întrevederi și la Chișinău. Potrivit lui, dacă vicepremierul Lazăr ar fi fost în țară atunci cu siguranță acesta s-ar fi întâlnit cu Rogozin împreună cu care coordonează lucrul comisiei de colaborare între cele două țări.

Anterior, președintele Parlamentului moldovean, Igor Corman, a afirmat că  este la curent cu intenția vicepremierului rus Dmitri Rogozin de a vizita Tiraspolul pe 9 mai și că nu are obiecții în legătură cu acest fapt. În cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, Corman a subliniat că autoritățile de la Chișinău au abordat subiectul cu reprezentanții ambasadei ruse.

„Eu urmăresc ceea ce fac alţi deputaţi din Duma de Stat, care tot recent au fost aici, la Chişinău. Dar, dacă m-aţi întrebat, ştiu că se discută prin Ambasada Federaţiei Ruse, cu autorităţile noastre, cu Guvernul despre această eventuală vizită, nu vă pot spune care va fi finalitatea. Vreau să vă spun că pentru mine nu contează atât de mult cine vizitează Moldova în ziua de 9 mai, până la 9 mai, fiindcă avem foarte multe vizite”, a declarat Corman.

Totodată, președintele legislativului a anunțat că săptămîna viitoare la Chișinău sunt așteptați opt președinți de parlament din Țările Nordice și Baltice.

Anterior, liderul PLDM, Vlad Filat, a declarat că politicienii ruși vin în Moldova fără să fie invitați, exemplificând chiar cu cazul vicepremierului rus Dmitri Rogozin.  –PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.