Acasă Centru Alba Şeful DIICOT Alba, sub control judiciar

Şeful DIICOT Alba, sub control judiciar

DISTRIBUIȚI

128163 – 08052014 –  Procurorul-sef al DIICOT Alba, Ioan Muresan, urmarit penal pentru ca ar fi instrumentat dosarul fostului sef BCCO Alba, Traian Berbeceanu, se afla sub control judiciar din data de 5 mai. Procurorii DNA au dispus punerea in miscare a actiunii penale si impunerea controlului judiciar fata de Muresan, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Procurorul este acuzat de „abuz in serviciu asimilat infractiunilor de coruptie, represiune nedreapta si fals intelectual”. Masura este impusa pe toata durata urmaririi penale, incepand de la data de 5 mai pana la finalizarea urmaririi penale.

In ordonanta de dispunere a controlului judiciar se arata ca, la sfarsitul lunii aprilie, dupa ce i-a fost adusa la cunostinta invinuirea lui Ioan Muresan, „acesta i-a prezentat unui martor audiat in aceeasi cauza penala, o declaratie a unei alte persoane, pe care o obtinuse de la aparatorii sai”.

De asemenea seful DIICOT Alba i-a spus acestuia ca si-a schimbat declaratia, facand in continutul ei referire la persoana martorului.

Astfel, in timpul in care se afla sub control judiciar, Ioan Muresan trebuie sa se prezinte la organul de urmarire penala ori de cate ori este chemat, sa anunte daca isi schima locuinta si sa se prezinte periodic la Politie. In plus, procurorul nu are voie sa plece din Alba Iulia, unde lucreaza, sau din localitatea Risculita, unde locuieste, fara sa anunte organele judiciare, nu ii este permis sa comunice cu alti suspecti din dosar si nici sa sa detina sau sa foloseasca arme.

Alaturi de Muresan, procurorii au mai dispus masura controlului judiciar fata de Alin Muntean, ofiter de politie judiciara in cadrul BCCO Alba, si fata de fostul procuror DIICOT Nicolaie Cean.

Ioan Muresan este urmarit penal de DNA, din luna martie, fiind acuzat ca si-a indeplinit in mod necorespunzator atributiile in dosarul in care s-a dispus arestarea preventiva a fostului sef al BCCO Alba.

Procurorii DNA spun ca probele impotriva fostului sef al directiei de crima organizata Alba au fost obtinute in mod ilegal, unii dintre cei care au dat declaratii false fiind recompensati.

Cazul este fara precedent, dosarul fiind deschis in urma plangerii depuse de Traian Berbeceanu, care a fost arestat, insa eliberat apoi si scos de sub incidenta masurilor preventive. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.