Acasă Externe Singapore: Medalii şi menţiuni pentru toţi membrii echipei române la Olimpiada Asiatica...

Singapore: Medalii şi menţiuni pentru toţi membrii echipei române la Olimpiada Asiatica de Fizică

DISTRIBUIȚI

128430 – 19052014  – Toți membrii echipei naționale a României au obținut distincții la a 15-a ediție a Olimpiadei Asiatice de Fizică (APhO), care s-a desfășurat în perioada 12-18 mai 2014, in Singapore. Trei din cei cinci componenți ai echipei au obținut medalii de argint, iar doi, mențiuni. Dan Stefan Eniceicu, medaliat cu argint, a primit, de asemenea, un premiu special al juriului pentru cel mai creativ experiment de laborator prezentat în concurs, potrivit unui comunicat al Ambasadei României în Singapore.

Cele mai multe medalii au fost câștigate de elevii din China și Singapore, rezultat care confirmă progresul constant al națiunilor asiatice în competițiile internaționale ale elevilor.

Profesorul Adrian Dafinei, șeful delegației României, s-a declarat mulțumit de ”repetiția generală” realizată în Singapore, în perspectiva participării Echipei Naționale de Fizică a României la Olimpiada Internațională de Fizică, care se va desfășura în Kazahstan, în perioada 13-21 iulie 2014.

Imediat după ceremonia de închidere, Delegația României a părăsit Singapore, urmând să ajungă în țară în cursul zilei de luni. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.