Acasă Economie SUA: Banca Mondială a aprobat un împrumut de 750 milioane euro pentru...

SUA: Banca Mondială a aprobat un împrumut de 750 milioane euro pentru România

DISTRIBUIȚI

128556 – 23052014  – Banca Mondială (BM) a aprobat un împrumut de 750 milioane euro pentru România, destinat modernizării finanţelor publice şi îmbunătăţirii funcţionării pieţelor cheie, parte a noii strategii de parteneriat cu statul român.

Conducerea BM a discutat şi Strategia de Parteneriat cu Ţara (Country Partnership Strategy – CPS) pentru România în perioada 2014-2017, se arată într-un comunicat al instituţiei financiare internaţionale.

Noua strategie, din care face parte împrumutul de 750 de milioane de euro, reprezintă cadrul de cooperare dintre BM şi Guvernul României în următorii patru ani.

Împrumutul are maturitate de 18 ani şi perioadă de graţie de 17,5 ani.

Seria de împrumuturi a BM sprijină măsurile esenţiale de reformă pentru consolidarea managementului datoriilor publice, creşterea calităţii cheltuielilor publice, şi îmbunătăţirea performanţei întreprinderilor de stat şi a funcţionării pieţelor de capital, imobiliară şi a energiei, esenţiale pentru dezvoltarea sectorului privat.

Împrumuturile pentru sprijin bugetar vin în completarea programelor în curs de desfăşurare cu Uniunea Europeană (UE) şi cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), notează banca. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.