Acasă Externe SUA: Crin Antonescu a cerut creşterea prezenţei militare americane în România

SUA: Crin Antonescu a cerut creşterea prezenţei militare americane în România

DISTRIBUIȚI

128283 – 13052014 – Preşedintele PNL, Crin Antonescu, s-a întâlnit luni, la Washington DC, cu adjunctul asistentului secretarului de stat pentru afaceri europene si euroasiatice, Hoyt Yee, cu care a discutat despre situaţia din Ucraina şi Republica Moldova, precum şi despre angajamentele militare ale României şi NATO, transmite Realitatea Tv.

Întrevederea lui Crin Antonescu cu oficialul american vine după vizita lui Hoyt Yee la Bucureşti, la 29 aprilie a. c, unde a avut discuţii cu liderii politici la Ambasada SUA.

„Întâlnirea de la Departamentul de Stat a fost un excelent prilej pentru Crin Antonescu de a sublinia importanța creșterii prezenței militare americane în estul Europei și în mod special în România, în contextul crizei din Ucraina, ca o dovadă a angajamentului SUA față de aliații din zonă în materie de securitate, că spiritul articolului 5 al Tratatului Nord-Atlantic rămâne la fel de puternic. În acest context, cei doi au exprimat necesitatea creșterii bugetelor alocate apărării la nivelul Europei, liderul liberal arătând că susține cu tărie creșterea rapidă, până în 2016, a bugetului MApN la nivelul a 2% din PIB. El a prezentat propunerea făcută ca toate partidele parlamentare să susțină această majorare și să-și asume că pe o perioadă de minim 5 ani cheltuielile militare nu vor fi diminuate”, se arată într-un comunicat al PNL.

De asemenea, un alt subiect al discuţiilor a vizat Republica Moldova şi aderarea sa la UE, fiind necesară susţinerea ţării vecine, iar „orice presiune politică sau economică din partea Federației Ruse fiind de neacceptat”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.