Acasă Vest Timis Timiş: Ministrul Educaţiei: Subiectele de Bacalaureat vor fi de nivel “mediu-plus”

Timiş: Ministrul Educaţiei: Subiectele de Bacalaureat vor fi de nivel “mediu-plus”

DISTRIBUIȚI

128571 – 23052014  –   Subiectele la examenul de Bacalaureat din 2014 vor fi de nivel „mediu-plus” si nu vor mai contine exercitii dificile de olimpiada, cum s-a intamplat in 2013, a anuntat ministrul Educatie, Remus Pricopie.

Ministrul Pricopie a mai afirmat joi, in cadrul unei conferinte desfasurate la Timisoara, ca legislatia actuala privind examenele nationale nu raspunde intotdeauna nevoilor copiilor cu dizabilitati, transmite Romania TV.

„Nu o lege trebuie sa spuna care este gradul de afectiune al unui copil; pot fi situatii medicale in care copilul are nevoie de perfuzie, de terapie intensiva, poate face o criza. Intr-o scoala obisnuita nu este asa ceva. In acelasi timp, eu sunt pentru integrarea tuturor copiilor acolo unde este cazul”, a declarat ministrul Educatiei Nationale.

De asemenea, acesta a adaugat ca specialistii in medicina si in psihologia copilului sunt cei care trebuie sa decida daca un copil cu dizabilitati este integrat intr-o scoala obisnuita sau intr-o unitate de invatament speciala.

Nu in ultimul rand, Remus Pricopie a vorbit despre importanta reintroducerii invatamantului profesional, astfel incat industria sa fie adusa mai aproape de educatie.

„Un elev care nu poate lua bacul lucreaza pe un strung de 2 milioane de euro. Daca stim sa construim programe educationale corespunzatoare, reusim sa dam o sansa fiecarui copil sa descopere ce poate sa faca, nu ce nu poate sa faca”, a adaugat ministrul Educatiei.

Remus Pricopie a luat parte, joi, la o intalnire regionala desfasurata la Universitatea de Vest din Timisoara, la care au participat profesori, directori de scoli, lideri sindicali si elevi. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.