Acasă Externe Ucraina: Mii de secţii de votare închise, morţi şi răniţi la alegerile...

Ucraina: Mii de secţii de votare închise, morţi şi răniţi la alegerile din Ucraina

DISTRIBUIȚI

128594 – 25052014  –  Ucrainenii sunt chemati la urne, duminica, pentru a-si alege presedintele, intr-un scrutin anticipat provocat de revolutia pro-europeana din februarie.   Alegerile au loc dupa anexarea peninsulei Crimeea de catre Rusia si pe fondul miscarii separatiste din estul tarii, in regiunea istorica Donbas.

Armata ucraineana este implicata de mai multe saptamani in confruntari cu separatistii pro-rusi din regiunile Donetk si Luhansk, care si-au declarat independenta in urma unor referendumuri.

La primele ore ale zilei, mii de sectii de votare din estul tarii, in zonele controlate de separatisti, au ramas inchise si nici mai t’rziu nu au fost deschise decat cateva sute dintre ele

Pe retelele de socializare si in presa locala, cetatenii ucrainieni din aceasta regiune isi exprima revolta ca nu pot vota.

Un fotoreporter italian a fost ucis într-un atac cu obuze comis duminică în oraşul ucrainean Slaviansk, relatează presa italiană. Potrivit agenţiei ANSA, Ministerul italian de Externe a fost informat de autorităţile ucrainene că jurnalistul italian Andrea Ronchelli, în vârstă de 30 de ani, a fost omorât într-un atac cu obuze de mortieră. Jurnalistul se afla la Slaviansk pentru a relata despre scrutinul prezidenţial din această zonă separatistă situată în estul Ucrainei. În afară de fotoreporterul italian, în atac a fost omorât şi un cetăţean rus.

Tot astăzi, un militar din cadrul Gărzii Naţionale ucrainene a fost omorât, iar alţi doi au fost răniţi în confruntări armate care au avut loc duminică dimineaţă la Slaviansk, un bastion separatist prorus din estul Ucrainei, informează publicaţia Kyiv Post. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.