Acasă Externe Ucraina: Ofensivă militară ucraineană împotriva oraşului pro-rus Slaviansk

Ucraina: Ofensivă militară ucraineană împotriva oraşului pro-rus Slaviansk

DISTRIBUIȚI

128054 – 02052014 – Armata ucraineana a lansat, vineri dimineata, o vasta operatiune militara impotriva orasului prorus Slaviansk, din sud-estul Ucrainei. Tiruri de arma si explozii puternice s-au auzit, vineri dimineata, in nordul orasului Slaviansk, potrivit AFP. Apoi, situatia a escaladat rapid. Doua elicoptere ale armatei ucrainene au fost doborate de catre separatisti, iar pilotii acestora au fost ucisi.

Totodata, agentia Itar-Tass a relatat ca un al treilea aparat de zbor a explodat dupa ce a fost atacat de catre rebeli, insa incidentul nu a fost confirmat de catre guvernul de la Kiev.

De asemenea, militantii prorusi au preluat controlul asupra retelei de cai ferare din Donetk si au oprit toate trenurile, iar mai multi jurnalistii americani au fost sechestrati, potrivit unor informatii neconfirmate inca.

Purtatorul de cuvant al presedintelui rus, Dimitri Peskov, a declarat ca operatiunea fortelor ucrainene „a distrus ultima speranta de respectare a pactului de la Geneva”, catalogand actiunile guvernului de la Kiev drept „criminale”.

In ultimele saptamani, regiunea Slaviansk a fost marcata de actiuni violente ale militantilor prorusi, care au ocupat cladiri guvernamentale, au luat ostatici si au atacat ucraineni proeuropeni, provocand haos in sud-estul Ucrainei. In plus, la granita fostului stat sovietic se afla 40.000 de trupe rusesti gata sa intervina, potrivit NATO. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.