Acasă Cultura/Media Un centenar de cercetăşie în România

Un centenar de cercetăşie în România

DISTRIBUIȚI

128779 – 30052014  –  “Cercetașii României” lasă în grija Castelului Peleș 100 de ani de istorie a organizației în România, prilej cu care va organiza ceremonia de predare în custodie a Capsulei Timpului către Muzeul Național Peleș, la data de 1 iunie 2014, la Sinaia.

Istoria Cercetașilor României reprezintă peste 18.000 de copii și tineri care au beneficiat de metoda educativă, 100.000 de ore de voluntariat și peste 400 de activități educaționale derulate anual, reprezentare în peste 30 de județe din România. În această capsulă,        reprezentată printr-un cufăr sculptat cu multă măiestrie de un meșter popular, au fost adunate obiecte și amintiri ale cercetașiei din acest început de veac. Acest cufăr va rămâne sigilat și va fi redeschis peste 100 de ani, potrivit unui comunicat al Organizației Naționale “Cercetașii României”.

„Legătura istorică dintre Cercetașii României și Casa Regală ne-a determinat să alegem Castelul Peleș ca prim loc pentru Capsula Timpului. Suntem în fața unui moment al cărui final, poate doar cei mai mici dintre cercetași, lupișorii cum le zicem noi, au șansa de a-l vedea. Organizația noastră transmite în acest fel misiunea de bază către generațiile viitoare, aceea de a face educație pentru viața și a lăsa lumea mai bună decît a găsit-o fiecare cercetaș. Urmează 100 de ani în care Capsula Timpului, sub supravegherea cercetașilor, va călători și va fi expusă în toată țara. Este un proiect unic în România care ne obliga la încă 100 de ani de cercetășie. Suntem gata oricând!”, a declarat Marian Panait, responsabil pe comunicare şi relaţii externe al Organizației Naționale “Cercetașii României”.

Acesta acțiune are loc în parteneriat cu Centru Local “Peleș” Sinaia și este un eveniment organizat în cadrul Centenarului Cercetășesc – moment unic de celebrare a 100 de ani de la înființare (1913) și de la apariția primelor grupuri de cercetași în România. Centenarul Cercetășesc a fost sărbătorit prin multiple evenimente de anvergură atât la nivel național, cât și la nivelul celor 75 de centre locale, prin implicarea a peste 1.500 de copii și tineri, se mai arată în comunicat.  – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.