Acasă Externe Un tren de călători va circula pe podul Calafat-Vidin

Un tren de călători va circula pe podul Calafat-Vidin

DISTRIBUIȚI

  128225 – 09052014 – Un tren de călători va circula pe podul Calafat-Vidin începând cu 10 mai, anunță Ministerul Transporturilor de la Sofia.

Trenul, care va circula o dată pe zi, va lega orașul Vidin, din Bulgaria, de gara Golenți, jud. Dolj, unde va face legătura cu o altă garnitură spre Craiova, în timp ce de la Vidin călătorii vor putea ajunge la Sofia cu un alt tren.

Sâmbătă, la orele 12.00, o delegație română condusă de secretarul de stat la Ministerul Transporturilor Iulian Matache va ajunge cu trenul la Vidin.

Ministrul bulgar al transporturilor, Danail Papazov, a declarat recent că la Vidin autoritățile fac tot posibilul ca podul rutier și feroviar inaugurat în iunie 2013 să înceapă să fie folosit și de trenuri.

Principala problemă este că o mică porțiune din calea ferată pe teritoriul românesc nu este electrificată și, de aceea, nu pot fi folosite locomotive cu tracțiune electrică, a spus oficialul.

Liubomir Dimitrov, directorul tehnic al societății mixte care gestionează podul, a declarat joi pentru presa bulgară că deocamdată nu există interes din partea operatorilor pentru folosirea podului și a trenurilor de marfă. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.