Acasă Economie Vâlcea: Disponibilizaţii de la Oltchim protestează

Vâlcea: Disponibilizaţii de la Oltchim protestează

DISTRIBUIȚI

128146 – 07052014 –  In jur de 80 de disponibilizati de la Oltchim protesteaza, miercuri, in fata Prefecturii Valcea cerandu-si drepturile salariale promise in urma cu un an de conducerea combinatului. Ei au cerut o intrevedere cu prefectul Dumitru Cornoiu, dar acesta i-a rugat sa aiba rabdare deoarece are o alta intalnire planificata, potrivit Ziare.com.

Protestatarii, care striga lozinci antiguvernamentale, impotriva presedintelui Consiliul Judetean Valcea si impotriva prefectului, ameninta cu intrarea in greva foamei daca nu li se ofera drepturile banesti si toate platile compensatorii ce le-au fost promise in momentul concedierii.

In luna iunie 2013, un numar de 1.000 de salariati ai combinatului Oltchim au fost concediati – 600 de la Valcea si 300 de la Arpechim Pitesti.

Acestora li s-a spus ca restantele salariale, banii pe concediul de odihna aferent anului au fost trecuti in masa credala urmand sa beneficieze de aceste sume in momentul privatizarii combinatului.

Oltchim se afla in insolventa din ianuarie 2013, functioneaza la aproximativ 23% din capacitate, cu un numar de 2.300 de salariati si urmeaza a fi privatizata in 17 mai dupa ce termenele initiale au fost decalate deoarece nu s-a prezentat niciun investitor la licitatie. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.