Acasă Externe Vicepreşedintele Biden şi şeful Penatagonului vin la Bucureşti

Vicepreşedintele Biden şi şeful Penatagonului vin la Bucureşti

DISTRIBUIȚI

128259 – 12052014 – Dupa ce presedintele Traian Basescu s-a intilnit luni dimineata la Palatul Cotroceni cu adjunctul sefului CIA, Avril Haines, au aparut informatii ca  in urmatoarele saptamani vor veni in Romania vicepresedintele American Joe Biden si seful Pentagonului, Chuck Hagel.

Traian Basescu a confirmat ca Joe Biden si Chuck Hagel vor vizita Romania.

„Eu am facut o invitatie vicepresedintelui Biden sa vina in Romania, a dat o data, dar am decis sa dam simultan comunicatele legate de aceasta vizita”, a spus seful statului, potrivit Pro Tv.

Traian Basescu nu a vrut sa spuna cand va avea loc aceasta vizita, precizand ca „este o chestiune de securitate”, dar a adaugat ca va veni si seful Pentagonului.

Potrivit sefului statului, reprezentantii SUA doresc sa isi indeplineasca obligatiile de parteneri strategici fata de Romania.

Potrivit unor surse, vizita lui Joe Biden in Romania este programata  pentru sfarsitul saptamanii viitoare. Vizita in Romania ar urma sa faca parte dintr-o serie de scurte discutii si cu oficiali din alte tari din regiune.

Vicepresedintele american, un bun cunoscator al Romaniei, ar urma sa aiba intalniri cu presedintele Basescu si cu premierul Victor Ponta.

In ce-l priveste pe seful Pentagonului, Chuck Hagel ar urma sa soseasca in Romania “in primele zece zile din iunie”.

Vizitele oficialilor americani vin pe fondul conflictului din Ucraina si al incercarilor SUA si NATO de a-si asigura aliatii din Centrul si Estul Europei ca Washingtonul este solidar in fata amenintarilor crescande din partea Federatiei Ruse. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.