Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Klaus Iohannis: „Reducerea temporară a CAS nu poate fi altceva decat...

Bucureşti: Klaus Iohannis: „Reducerea temporară a CAS nu poate fi altceva decat o electorata”

DISTRIBUIȚI

129068 – 13062014 –  „Reducerea temporara a CAS nu poate fi altceva decat o electorata pentru mediul de afaceri. Suntem indreptatiti insa sa consideram ca amanarea acestei masuri, vreme de un an si jumatate, a facut parte din strategia electorala a Guvernului Ponta, care acum, cand se apropie alegerile prezidentiale, doreste sa arate romanilor ca ii pasa si de clasa antreprenoriala si de locurile de munca”, a declarat presedintele PNL, Klaus Iohannis.

Liderul liberal crede ca amanarea evaluarii acordului cu FMI este un esec major pe care Victor Ponta si Guvernul PSD trebuie sa si-l asume.

„Faptul ca FMI nu a fost de acord cu reducerea CAS demonstreaza ca Guvernul nu si-a facut temele, asa cum a anuntat in Memorandumul semnat in februarie 2014. De fapt, Guvernul nu a adaptat „cadrul fiscal-bugetar” astfel incat reducerea CAS sa devina sustenabila si in ochii organismelor financiare internationale. In aceste conditii, decizia Guvernului reprezinta un semnal de alarma pentru mediul de afaceri. Dupa ce a fost lipsit de orice predictibilitate fiscala in 2013, care s-a vazut in reducerea investitiilor, a formarii brute de capital fix cu 3,3%, mediul de afaceri nu va putea beneficia de pe urma reducerii CAS, deoarece o va percepe doar ca masura temporara, care se aplica in toamna, dar fara garantii de continuitate. De altfel, intreprinzatorii, mediul de afaceri in general, au deja senzatia ca guvernul se joaca, de la un trimestru la altul, cu destinele lor economice”, a mai spus Iohannis, potrivit unui comunicat al PNL. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.