Acasă Sud Arges Argeş: Gata cu Elodia

Argeş: Gata cu Elodia

DISTRIBUIȚI

 129208 – 19062014 –  Cristian Cioacă a fost condamnat definitiv, miercuri, de Curtea de Apel Piteşti, la 15 ani şi opt luni de închisoare pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, dispărută în urmă cu şapte ani, pedeapsa fiind mai mică decât cea dată de Tribunalul Argeş, de 22 de ani de închisoare.

Cristian Cioacă a fost luat de poliţisţi de acasă după pronunţarea sentinţei definitive şi dus la Penitenciarul Colibaşi. Ultimele lui cuvinte în libertate, adresate jurnaliştilor, înainte să intre în duba Poliţiei, au fost: ”V-am pupat! Asta nu se termină aici!”, potrivit Adevarul.ro.

După ce a ieşit din blocul său, situat lângă sediul Poliţiei Municipale Piteşti, vecinii lui Cioacă au fost singurii care au declarat că ucigaşul Elodiei este nevinovat: ”Iar l-au luat pe vecinu? Lasă că iese el şi de data asta din puşcărie, că este nevinovat.”

Judecătorii Curţii de Apel Piteşti l-au condamnat, după mai multe amânări, pe poliţistul Cristian Cioacă la 15 ani şi 8 luni de închisoare. Cristian Cioacă nu s-a prezentat la pronunţarea sentinţei de miercuri care este definitivă.

El nu a mai fost condamnat pentru omor calificat şi profanare de morminte, încadrarea juridică fiindu-i schimbată în lovituri cauzatoare de moarte. Din acest motiv, sentinţa primită este cu şapte ani mai mică decât cea dată de magistraţii de la Tribunalul din Piteşti care îl condamnaseră pe Cioacă la 22 de ani de închisoare. Practic Cioacă va mai sta la puşcărie 13 ani deoarece aproape doi a stat deja în arest.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea Cristian Cioacă trebuie să mai plătească daune de 150.000 de euro mamei Elodiei. 130.000 de euro fiului său Patrick şi 100.000 de euro fratelui Elodiei. Cuantumul este mult mai mic decât ceea ce solicitase familia Elodiei, respectiv 5 milioane de euro. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.