Acasă Nord-Vest Bihor Bihor: Trimişi în judecată pentru contrabandă cu ţigări

Bihor: Trimişi în judecată pentru contrabandă cu ţigări

DISTRIBUIȚI

 128917 – 05062014  Procurorii  DIICOT din Oradea au finalizat ancheta într-un caz privind contrabanda cu țigări de origine ucraineană şi au dispus trimiterea în judecată a şase persoane sub acuzația de comitere constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă, în forma continuată și în concurs.

Cele şase persoane sunt Ioan Pop, 47 de ani, recidivist, lucrător comercial la SC. A. G. H. SRL Satu Mare, Norbert Cristian Erdei, 26 de ani, fără ocupație, Grigore Molnar, 64 de ani, tehnolog alimentaţie publică, Attila Szabo, 34 de ani, şofer, Felicia Pop, 45 de ani, barman-ospătar, şi Vasile Pop, 52 de ani, pensionar.

Totodată, procurorii DIICOT Oradea au dispus trimiterea în judecată și a lui Ludovic Musuly, 40 de ani, comerciant în Oradea, sub acuzația de contrabandă.        Potrivit procurorilor, în perioada octombrie – decembrie 2010, inculpații au comis infracțiunile pentru care au fost trimiși în judecată. Față de cei șase inculpați există suspiciunea rezonabilă că au acţionat o perioadă mai mare de timp, în mod organizat, coordonat, grupul infracţional pe care l-au constituit având o structură piramidală în vârful căreia s-a aflat Ioan Pop, ceilalți inculpaţi având rolul de distribuire a ţigărilor de contrabandă. Activitatea infracțională a fost desfășurată în scopul câştigului ilicit de sume de bani.

         Față de Ioan Pop există suspiciunea rezonabilă că a procurat şi depozitat la domiciliul său ţigări de origine ucraineană, provenite din contrabandă, pe care apoi le-a vândut inculpaţilor Norbert Cristian Erdei, Attila Szabo, Felicica Pop, Vasile Pop şi Grigore Molnar. Față de acești din urmă cinci inculpați există suspiciunea rezonabilă că, la rândul lor, au achiziționat țigările provenite din contrabandă de la Ioan Pop și le-au comercializat către diferite persoane.

        Din probatoriul administrat rezultă suspiciunea rezonabilă că Ludovic Musuly a transportat țigări despre care avea cunoștință că provin din contrabandă, activitatea sa infracţională nefiind circumscrisă acţiunii conjugate a membrilor grupului, însă având în vedere faptul că țigările proveneau de la Ioan Pop, pentru o mai bună înfăptuire a justiţiei, cauzele au fost şi rămân reunite de către procuror.

         A.N.A.F. se constituie parte civilă în cauză cu suma totală de 56.497 de lei, reprezentând prejudiciul creat bugetului de stat.

         Au fost luate măsuri asiguratorii pentru confiscarea ţigărilor şi repararea pagubei cauzate de inculpaţi. De asemenea au fost indisponibilizate în vederea confiscării speciale două autoturisme care au fost folosite la săvârşirea infracţiunilor.

         Cheltuielile judiciare, în sumă de 20.000 de lei, s-au stabilit în sarcina inculpaților.

         Prin rechizitoriul de joi al procurorilor DIICOT din Oradea a fost sesizată instanța Tribunalului Satu-Mare. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.