Acasă Externe Bruxelles: PNL mai are de aşteptat cu intrarea în PPE

Bruxelles: PNL mai are de aşteptat cu intrarea în PPE

DISTRIBUIȚI
PPE

128839 – 03062014PNL are de aşteptat până la toamnă pentru a se aflilia PPE, potrivit purtătorului de cuvânt al Partidului Popular European, Kostas Sasmatzoglou. “PNL a cerut oficial să se aflilieze la PPE, iar această cerere a fost înaintată Adunării Politice a PPE, cea care ia acest gen de decizii. Acum urmează să primim documentele aferente acestei cereri, documente pe care le vom primi în zilele următoare. Procesul a fost demarat, aşa cum am spus, toată lumea a salutat cererea, nu a întrebat nimeni de ce şi cum, toţi au fost pozitivi. Ne aşteptăm ca procesul de afiliere să fie finalizat la următoarea Adunare, care este prevăzută în septembrie“, a declarat  purtătorul de cuvânt al Partidului Popular European, Kostas Sasmatzoglou, citat de RTV.

Crin Antonescu anunţa, după alegerile europaralmentare, propunerea ca PNL să părăsească ALDE şi să treacă la PPE. Fostul lider liberal a fost, chiar cu două zile înainte de scrutin, la Bruxelles, pentru a discuta trecerea liberalilor la populari, lucru confirmat de vicepreşedintele PNL, Sorin Frunzăverde.

“Vineri nu s-a semnat nimic la Bruxelles, deşi o anumită parte a presei a spus acest lucru. Domnul preşedinte Antonescu a fost la Bruxelles, de-a lungul lunilor trecute şi eu şi domnul preşedinte am avut discuţii cu conducerea Partidului Popular European, sunt discuţii de foarte multă vreme. PNL şi-a pus problema de la începutul anului 2000 să adere la PPE, am accelerat această iniţiativă după 2012, de la începutul anului 2013. Există acordul de principiu din partea PPE, există în acest sens afirmaţiile foarte tranşante ale preşedintelui PPE”, declara Frunzăverde.

Mai mult, Frunzăverde estima pentru luna iunie aderarea la PPE. “Vor participa la construirea grupului PPE. Conducerea PNL va trimite opţiunea partidului pentru a intra în PPE. Etapele următoare vor fi consumate probabil până în 4 iunie – momentul în care se constituie grupul PPE”, a spus Frunzăverde.

De altfel, PNL şi PDL au făcut deja primul pas în oficializarea statutului PNL de membru PPE. Europarlamentarul Cristian Preda a scris, marţi, pe blogul personal, că delegația deputaților PPE din România – formată din 6 membri PNL, 5 membri PDL, 2 membri UDMR și 2 membri PMP – a decis să adopte o formulă de co-președinție, care va fi asigurată de Adina Vălean (PNL) și Theodor Stolojan (PDL).

Liderul liberal, Crin Antonescu, a declarat după euroalegeri că, având în vedere rezultatele de la alegerile europarlamentare, el va propune ca eurodeputaţii liberali să adere la grupul Partidului Popular European (PPE), care s-a opus intrarii României în Schengen. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.