Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Călin Popescu Tăriceanu respinge “orice tentativă de desfiinţare a bicameralismului“

Bucureşti: Călin Popescu Tăriceanu respinge “orice tentativă de desfiinţare a bicameralismului“

DISTRIBUIȚI

129146 – 17062014 – Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a deschis, marti, lucrarile sedintei solemne a Parlamentului organizata cu prilejul aniversarii a 150 de ani de activitate a camerei parlamentare, prilej cu care a subliniat importanta ei pe scena politica romaneasca.

Calin Popescu Tariceanu a vorbit despre importanta Senatului in istoria Romaniei si le-a cerut celor prezenti sa tina un moment de reculegere in memoria fostilor presedinti ai Senatului care au murit fie sub mainile legionarilor, fie in inchisorile comuniste.

„Senatul a asigurat Romaniei, alaturi de alte institutii fundamentale, trei sferturi de secol de stabilitate si progres”, a declarat Tariceanu, evocand personalitatile care au ocupat de-a lungul timpului fotolii de senatori, printre care „oameni politici, generali, savanti, oameni de mare prestigiu”.

Presedintele Senatului a reamintit „lovitura de moarte” data de comunisti acestei camere parlamentare, desfiintand-o, si a subliniat „regretul profund” pentru faptul ca si in ultimii ani „a trebuit sa fim martorii unei tentative de desfiintare a Senatului”, scop in care „a fost activat un aparat de propaganda”.

Tariceanu a contestat referendumul organizat in 2009, valabil si validat, spunand ca el „nu a avut la baza o argumentatie solida” si ca „singurele argumente au fost cele comune tuturor tendintelor de limitare a democratiei specifice in Europa secolului 20”, adica „necesitatea economiei la buget si ingradirea coruptiei”.

Tododata, presedintele Senatului a spus ca respinge hotarat „orice tentativa de anulare a bicameralismului”, afirmand ca „Senatul nu are doar un trecut stralucit, ci si un viitor pe masura”.

„Reuniunea de azi trebuie sa reprezinte o sursa de idei novatoare, capabile sa ofere directii noi de actiune in viata Senatului de astazi si de maine”, a mai declarat presedintele Senatului.

La festivitate au fost prezenti fostii presedinti Ion Iliescu si Emil Constantinescu, principesa Margareta, premierul Victor Ponta, patriarhul Daniel, Victor Ciorbea – Avocatul Poporului, Mugur Isarescu – guvernatorul BNR, membri ai guvernului, fosti si actuali parlamentari.

Presedintele Traian Basescu nu a fost present ca urmare a deciziei luate de Calin Popescu Tariceanu de a nu-l invita pe seful statului la ceremomie pe motiv că acesta este un sustinator al Parlamentului unicameral. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.