Acasă Uncategorized Bucureşti: CCR a decis: Bunea Stancu nu face excepție

Bucureşti: CCR a decis: Bunea Stancu nu face excepție

DISTRIBUIȚI

128912 – 05062014  Curtea Constituțională a României (CCR) a respins ca neîntemeiată cererea de anulare a raportului ANI potrivit căruia Bunea Stancu a încălcat regimul juridic al conflictului de interese.

Gheorghe Bunea Stancu a fost acuzat că și-a subcontractat contracte, prejudiciul atingând o valoare pe 1,5 milioane de euro.

Preşedintele Consiliului Județean (CJ) Brăila a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese și a savârșit „infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție”, potrivit unui comunicat al ANI.

În calitate de președinte al CJ Brăila, Bunea Stancu a întocmit şi adoptat atât expunerile de motive, cât şi hotărârile CJ Brăila, şi a semnat contractele de asociere între CJ Brăila cu SC Clubul de Fotbal Brăila SA, respectiv cu Asociația Sportivă Handbal Club „Dunărea” Brăila, în baza cărora a fost încasată suma totală de 7.512.207 lei.

ANI mai susține că există indicii temeinice referitoare la săvârșirea de către Gheorghe Bunea Stancu a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție și a infracțiunii de conflict de interese, ca urmare a întocmirii, adoptării şi semnării expunerilor de motive, a hotărârilor CJ Brăila și a contractelor de asociere cu cele două cluburi sportive, în baza cărora CJ Brăila a suferit un potențial prejudiciu în sumă totală de 7.512.207 lei, respectiv preluarea în folosință gratuită, pe o perioadă de cinci ani, de către Asociația Handbal Club „Dunărea” Brăila a unui autoturism proprietate privată a CJ Brăila.

ANI a sesizat organele judiciare în legătură cu presupusele fapte ale lui Gheorghe Bunea Stancu și a demarat procedurile pentru anularea contractelor. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.