Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Cei patru judecători de la Tribunalul Bucureşti şi Dan Adamescu, trimişi...

Bucureşti: Cei patru judecători de la Tribunalul Bucureşti şi Dan Adamescu, trimişi în judecată

DISTRIBUIȚI

129337 – 24062014  – Procurorii DNA i-au trimis în judecată pe judecătorii de la Tribunalul București Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Rovenţa şi Sorin Viziru, precum şi pe oamenii de afaceri Dan Adamescu şi Iosif Armaş în dosarul privind intervenţii în cauze de insolvenţă.

În rechizitoriul transmis instanţei, procurorii anticorupţie arată că aceşti patru judecători, personal sau prin intermediari, au pretins şi primit sume de bani sau bunuri în scopul de a îndeplini, a nu îndeplini sau a întârzia un act privitor la îndatoririle de serviciu în legătură cu contestaţiile la tabelul preliminar al creanţelor sau pentru a oferi modalităţi de înscriere la masa credală cu privire la creanţele creditorilor chirografari, pentru desemnarea preferenţială a unor administratori judiciari, atribuirea preferenţială a unor dosare de insolvenţă, pentru a-şi exercita influenţa pe lângă magistraţii judecători, de la diverse instanţe din Bucureşti sau din ţară, utilizând informaţii deţinute prin prisma atribuţiilor de judecător.

De exemplu, notează anchetatorii, în schimbul unor sume de bani, bunuri ori servicii, judecătorul Mircea Moldovan se angaja să atribuie preferenţial, unor societăţi, practicieni în insolvenţă, anumite „dosare bune”.

Prin sintagma „dosare bune” în materie de insolvenţă se înţelege, din punctul de vedere al lichidatorului sau administratorului judiciar, cauze cu active valoroase de valorificat, ceea ce generează obţinerea unor venituri substanţiale de către societatea de insolvenţă, au menţionat procurorii.

În alte cazuri, oferta s-a materializat în prezentarea importanţei dosarelor pe care le-a avut sau le avea repartizate spre judecată, demersurile fiind exercitate în scopul de a-l determina pe beneficiar să ofere sume de bani, în perspectiva desemnării ca administrator judiciar, mai arată procurorii. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.