Acasă Uncategorized Bucureşti: Consiliul Concurenţei analizează preluarea Congaz de către GDF Suez Energy România

Bucureşti: Consiliul Concurenţei analizează preluarea Congaz de către GDF Suez Energy România

DISTRIBUIȚI
consiliul-concurentei

 129409  – 26062014 – Consiliul Concurenţei anunţă că analizează concentrarea economică care se va realiza prin achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni (57,18%) al companiei Congaz S.A. de către GDF Suez Energy România SA.La ora actuală (înaintea tranzacţiei), principalii acţionarii ai Congaz sunt GDF Suez Energy România SA (28,59%), E.ON Ruhrgas International Gmbh (28,59%) şi OMV Petrom SA (28,59%). Restul capitalului social al Congaz este deţinut de cinci acţionari minoritari: Petroconst SA (13,94%), Consiliul Local al municipiului Medgidia (0,028%), Consiliul Local al oraşului Mihail Kogălniceanu (0,141%), Consiliul Local al oraşului Ovidiu (0,028%) şi Consiliul Local al comunei Cogealac (0,084%).

GDF Suez Energy România SA va prelua pachetele de acţiuni de deţinute E.ON Ruhrgas International Gmbh şi OMV Petrom SA, majorându-şi, în acest fel, participaţia la 85,77% din capitalul social al societăţii Congaz S.A.

GDF Suez Energy România SA este o societate pe acţiuni care face parte din Grupul GDF Suez, Franţa, având ca principal obiect de activitate furnizarea gazelor naturale în România, atât pentru clienţi persoane juridice, cât şi pentru persoane fizice.

Compania Congaz este activă în sectorul gazelor naturale, desfăşurând activităţi în domeniul distribuţiei, furnizării gazelor naturale şi serviciilor tehnice de verificări şi revizii ale instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale.

În conformitate cu prevederile Legii Concurenţei (nr. 21/1996), operaţiunea propusă este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei.

Consiliul Concurenţei va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Autoritatea de concurenţă este interesată de punctul de vedere al întreprinderilor terţe, referitor la modul în care concentrarea economică care urmează a se realiza afectează sau poate afecta concurenţa de pe piaţă. Observaţiile şi punctele de vedere pot fi transmise în termen de 10 de zile de la data prezentului anunţ, prin fax la nr. 021.405.45.08 sau prin poştă. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.