Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Contracte de finanţare pentru sectorul de apă din Ilfov

Bucureşti: Contracte de finanţare pentru sectorul de apă din Ilfov

DISTRIBUIȚI

128888 – 05062014  Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Attila Korodi, a susținut o conferintă de presă care a avut ca temă semnarea a două contracte de finanțare pentru sectorul de apă.

Proiectul “Extinderea și modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată pentru regiunea Constanța – Ilfov”, ce are o valoare totală de aproximativ 50 de milioane Euro, presupune lucrări de reabilitare și extindere a rețelelor de alimentare cu apă și de canalizare în aglomerările Buftea, Corbeanca și Crevedia, aducând îmbunătățiri majore pentru mai mult de 114 mii de locuitori. Beneficiarul este SC RAJA Constanța.

 „Concret, în Buftea, se va extinde şi reabilita reţeaua de alimentare cu apă şi vor fi branşaţi 4.000 de locuitori, se va extinde reţeaua de canalizare pentru acelaşi număr de abonaţi şi se va construi o staţie de epurare. Stația de epurare va asigura tratarea debitelor de apă uzată din localitățiile Buftea, Crevedia și Corbeanca. Capacitatea noii stații de epurare este proiectată pentru o populație echivalentă de 53.413. În Corbeanca, se va extinde reţeaua de distribuție a apei potabile, vor fi branşaţi 3.400 de locuitori şi se va extinde reţeaua de canalizare. De asemenea, se vor reabilita şi extinde sursele de captare şi tratare a apei potabile din oraşul Buftea şi comuna Corbeanca”, a anunțat ministrul Attila Korodi.

Cel de-al doilea proiect semnat este cel de „Asistenţă tehnică pentru pregătirea aplicaţiei de finanţare şi a documentaţiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în Judeţul Ilfov, în perioada 2014 – 2020”.

Acesta are ca scop pregătirea aplicaţiei de finanţare şi a documentaţiilor de atribuire pentru  viitorul proiect de investiţii, beneficiarul fiind S.C. Apa – Canal Ilfov S.A., în calitate de operator regional al sistemelor de apă şi canalizare.

Investiţiile propuse pentru perioada 2014-2020 se referă în principal la extinderea/reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare, construcţia de staţii de tratare a apei şi staţii de epurare a apelor uzate. Valoarea estimată a propunerilor de investiţii ce vor fi finanţate în perioada de programare 2014-2020 este de 251,7 mil Euro.

Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice a subliniat și faptul că MMSC “ prin POS Mediu a atins o rata de absorbție a fondurilor europene de 33,3%, cu un total de 1.469 mld Euro”, atrăgând atenția “tuturor factorilor implicați în mecanismul absorbției fondurilor, beneficiari, antreprenori, consultanți, autorități, pentru o mobilizare suplimentară, deoarece până la sfârșitul lui 2015 mai avem de procesat aproximativ 3 mld Euro, fonduri nerambursabile pe care România are obligația să îi atragă în integralitatea lor”.

La eveniment, alături de ministrul Attila Korodi, au fost prezenți președintele Consiliului Județean Ilfov – Marian Petrache, primarul orașului Buftea – Gheorghe Pistol, primarul comunei Corbeanca – Anton Valeriu, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța – Cristinel Dragomir, directorul general al SC RAJA SA Constanţa, Felix Stroe, dar și reprezentanți ai autorităţilor locale şi descentralizate implicate. – PROMPT  MEDIA

1 COMENTARIU

  1. […] ”Concret, în Buftea, se va extinde şi reabilita reţeaua de alimentare cu apă şi vor fi branşaţi 4.000 de locuitori, se va extinde reţeaua de canalizare pentru acelaşi număr de abonaţi şi se va construi o staţie de epurare. Stația de epurare va asigura tratarea debitelor de apă uzată din localitățiile Buftea, Crevedia și Corbeanca. Capacitatea noii stații de epurare este proiectată pentru o populație echivalentă de 53.413. În Corbeanca, se va extinde reţeaua de distribuție a apei potabile, vor fi branşaţi 3.400 de locuitori şi se va extinde reţeaua de canalizare. De asemenea, se vor reabilita şi extinde sursele de captare şi tratare a apei potabile din oraşul Buftea şi comuna Corbeanca”, a anunțat ministrul Attila Korodi. (continuarea aici) […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.