Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: „Cornul şi laptele” devine ”O masă caldă”

Bucureşti: „Cornul şi laptele” devine ”O masă caldă”

DISTRIBUIȚI

129189 – 18062014 –  O propunere legislativă care prevede înlocuirea Programului ”Cornul şi laptele” cu o masă caldă a fost adoptată tacit de Senat și va ajunge în Camera Deputaţilor, care are rol decizional.

Propunerea se referă la înlocuirea produselor de panificaţie şi lactate cu o masă caldă acordată zilnic, în limita unei valori stabilite de Consiliul Local, pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi privat, precum şi pentru copii preşcolari din grădiniţele de stat şi private cu program normal de 4 ore .

Diferenţa dintre valoarea de 1.04 lei/copil şi cea stabilită de Consiliul Local, ar urma să fie suportată de CL sau Consiliul Judeţean.

Iniţiatorii propunerii, care provin de la PSD, PDL, PNL şi UDMR au arătat că programul „Cornul şi laptele” este deficitar pentru că se bazează pe impunerea unui singur tip de aliment şi nu încurajează un mod de viaţă sănătos. Iniţiatorii propunerii consideră, de asemenea, că prin acordarea unei mese calde se va diversifica alimentaţia copiilor şi se previni şi obezitatea în rândul acestora. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.