Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Cristian Diaconescu trage un semnal de alarma

Bucureşti: Cristian Diaconescu trage un semnal de alarma

DISTRIBUIȚI

129403  – 26062014 – Chestiunea aderarii Republicii Moldova la UE trebuie discutata cu cartile pe masa: cata vreme exista o problema teritoriala nerezolvata, sansele sunt foarte reduse pentru Rep. Moldova de a deveni membra a Uniunii Europene. Declaratiile apartin fostului ministru de Externe Cristian Diaconescu.

Acesta a opinat ca „reticentele la nivelul Uniunii Europene, prezenta unui grup antieuropean destul de puternic, chiar daca nu s-a constituit ca si grup deocamdata inauntrul PE, vor cea dificultati foarte serioase de decizie. Circula deja pe coridoarele Comisiei si ale Parlamentului o serie de idei care nu-si propun decat sa dilate cat mai mult acest termen de extindere a Uniunii Europene, sa puna conditii de validare, sa asigure o serie de mecanisme de verificare, de control si sensul pe care merge acum gandirea politica la nivel european nu este foarte favorabil si foarte incurajator noilor veniti. Deci din acest punct de vedere, atat prin performanta proprie, dar si prin sprijinul pe care tari precum Romania il pot asigura, vor fi foarte-foarte multe probleme de rezolvat si de inlaturat in perioada urmatoare in ceea ce priveste aceasta chestiune specifica a extinderii”, potrivit RFI Romania.

Intrebat de ce ar accepta liderii europeni în UE o tara cu probleme teritoriale, cum e Rep. Moldova, Cristian Diaconescu a spus: „Trebuie sa discutăm cat se poate de cinstit, cu cartile pe masa: cată vreme există o problema teritoriala nerezolvata, sansele sunt foarte reduse pentru Rep. Moldova de a deveni membra a Uniunii Europene. Chestiunea Transnistriei, modul in care se va gasi o formula juridica comun acceptata de cei care sunt direct implicati şi ma refer, evident, la Rep. Moldova şi zona separatista, va avea un efect foarte-foarte serios in ceea ce priveste viitoarea solutie pro-europeană pentru Rep. Moldova”.

Reamintim ca Rep. Moldova semnează maine Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.