Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Dan Adamescu, arestat

Bucureşti: Dan Adamescu, arestat

DISTRIBUIȚI

128941 – 06062014 – Omul de afaceri Dan Adamescu a fost  arestat preventiv vineri pentru 30 de zile, în dosarul în care este acuzat că le-ar fi dat mită 20.000 de euro unor judecători de la Tribunalul București. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Bucureşti după ce ordonanţa de reţinere emisă de procurori a expirat, vineri, la orele 13.30.

Potrivit ordonanței de reținere întocmită de procurori, în cursul lunii decembrie 2013, Adamescu a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro, respectiv 5.000 euro judecătorilir Ion Stanciu şi Elena Rovenţa Elena de la Tribunalul București – Secția VII Civilă, pentru ca în schimb, magistrații să dispună, în dosare privind procedura insolvenței, soluții favorabile unora dintre societățile la care acționar era Adamescu. Pentru a justifica scoaterea banilor din societate, Adamescu a stabilit ca avocatul să emită o factură pentru „servicii juridice”, se arată într-un comunicat transmis de DNA.

Conform anchetatorilor, ulterior avocatul a transferat suma din contul cabinetului său de avocatură în contul personal, și în aceeași zi banii au fost ajuns în contul soției intermediarului (persoană fizică) cu titlu de acordare împrumut, iar intermediarul a ridicat ulterior, din contul soției, suma de bani.

„Intermediarul, practician în insolvență, a remis suma de 15.000 euro judecătorului Stanciu Ion, imediat după deschiderea procedurii insolvenței SC Baumeister S.A., coordonată de inculpatul Adamescu Grigore Dan, respectiv în luna decembrie 2013. În același context, intermediarul a remis suma de 5.000 euro judecătoarei Rovenţa Elena, în vederea pronunțării unei soluții favorabile, respectiv în sensul respingerii contestațiilor celorlalți creditori, soluția având ca efect imediat și desemnarea unui alt lichidator judiciar „agreat”, se mai arată în comunicatul DNA. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.