Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Dan Adamescu, reţinut

Bucureşti: Dan Adamescu, reţinut

DISTRIBUIȚI

128910 – 05062014  Procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a omului de afaceri Dan Adamescu pentru dare de mită în dosarul celor patru judecători de la Tribunalul Bucureşti.

Adamescu este acuzat că decembrie 2013, Dan Adamescu i-a mituit, prin intermediari, pe judecătorii Ion Stancu şi Elena Rovenţa de la Tribunalul București pentru a obține soluții favorabile în dosarele de insolvență în care erau implicate firmele sale.

Bani au fost dați prin avocatul lui Adamescu, care, la rândul său, i-a dat unui intermediar de la una dintre societățile din grup, prin virament bancar .

Pentru a justifica scoaterea banilor din societate, Adamescu a stabilit ca avocatul să emită o factură pentru „servicii juridice”.

Ulterior, avocatul a transferat suma din contul cabinetului său de avocatură în contul personal, și în aceeași zi banii au fost ajuns în contul soției intermediarului (persoană fizică) cu titlu de acordare împrumut. Intermediarul a ridicat ulterior, din contul soției, suma de bani.

Intermediarul, practician în insolvență, a remis suma de 15.000 euro judecătorului Ion Stanciu, imediat după deschiderea procedurii insolvenței S.C. Baumeister S.A., coordonată de Dan Adamescu, respectiv în luna decembrie 2013.

În același context, intermediarul a remis suma de 5.000 euro judecătoarei Elena Rovenţa, în vederea pronunțării unei soluții favorabile, respectiv în sensul respingerii contestațiilor celorlalți creditori, soluția având ca efect imediat și desemnarea unui alt lichidator judiciar „agreat”.

Procurorii cer arestarea preventivă a lui Dan Adamescu. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.