Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: DD vrea alianță cu toată lumea

București: DD vrea alianță cu toată lumea

DISTRIBUIȚI

128810 – 02062014  –  Dan Diaconescu a invitat liderii celorlalte partide să adere la „Alianţa anti-Băsescu”. „Propun o alianţă tipică, nu prin fuziune sau absorbţie, o alianţă împotriva unui sistem”, a declarat luni liderul PPDD. Diaconescu a spus că aşteaptă ca PNL să intre în acest parteneriat, explicând că el vrea „să îi întindă în continuare mâna lui Crin Antonescu”.

Pe de altă parte, Diaconescu a spus că PPDD negociază formarea de majorităţi în teritoriu, fiind deschis discuţiilor cu toate partidele, inclusiv cu PSD. Dan Diaconescu a amintit că în 34 de judeţe PPDD poate decide cine va alcătui majorităţile din consiliile judeţene. „Nu se pot forma majorități în județe fără PPDD (…) Vom putea face alianţe locale fie cu unii, fie cu alţii dintre ciocoi”, a arătat Diaconescu.

Diaconescu a precizat ca este singurul candidat incris oficial in cursa pentru Presedintie, si nu crede ca ar fi bine ca presedintele Traian Basescu, dupa 10 ani de mandat, sa fie premier.

„Ii rog pe ceilalti oameni care conduc partide, indiferent de orientarea politica, sa vina alaturi de mine, sa ma asculte si sa facem ce i-am mai rugat in anii trecuti, in lunile trecute, sa facem alianta anti-Basescu. Cred ca aceasta intelegere, aceasta colaborare, acest protocol, contract trebuie facut de urgenta, avand in vedere ce se intampla pe scena politica romaneasca”, a spus Diaconescu.

El a precizat ca nu vorbeste despre persoana Traian Basescu, ci despre un sistem si a precizat ca este vorba despre o alianta atipica, nu prin fuziuni sau prin absorbtie, ci impotriva a ceva, a unui sistem cu care se lupta de 24 de ani.

„Sper ca de data asta sa inving. Sa vedem saptamanile urmatoare cine va marsa la propunerea mea, a unui tip simplu care cara roaba intr-o uzina, in urma cu ceva ani”, a mai spus Dan Diaconescu.

El a mai mentionat ca asteapta in special un raspuns de la PNL, si a adaugat ca i-a facut propunerea lui Crin Antonescu, in urma cu un an, sa faca o motiune de cenzura impreuna, iar liberalii nu au „marsat”.         Diaconescu a mai aratat ca parteneriatul pe care il propune este pentru prezidentiale. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.