Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Deputaţii români cer reciprocitate în privinţa drepturilor minorităţilor

București: Deputaţii români cer reciprocitate în privinţa drepturilor minorităţilor

DISTRIBUIȚI

129030 – 11062014 –  Deputații Ion Marocico, reprezentantul Uniunii Ucrainenilor din România în Parlamentul României, și Ion Diniță (PC), președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Ucraina, s-au întâlnit cu deputatul Kyrylenko Pavlo Veniaminovych, membru al Grupului parlamentar Svoboda și al Comisiei pentru antreprenoriat și politici antimonopol din Rada Supremă a Ucrainei, și E.S. Teofil Bauer, ambasadorul Ucrainei la București. Discuțiile s-au axat pe dorința reciprocă de consolidare a relațiilor bilaterale dintre cele doua țări, cu un accent deosebit pe latura economică și, implicit, pe găsirea de noi metode de impulsionare a schimburilor comerciale. Plecând de la contextul politic actual și în perspectiva apropierii Ucrainei de UE, deputatul Ion Marocico a subliniat că este necesară identificarea formatele de lucru care să ducă creșterea investițiilor românești pe piața ucraineană, valorificându-se astfel potențialul neexploatat din relațiile economice bilaterale.

O altă temă abordată a vizat minoritatea ucraineană din România, în strânsă corelație cu situația minorității românești din Ucraina. Interlocutorii români au făcut o succintă prezentare a sprijinului din partea autorităților, de care beneficiază comunitatea de ucraineni din România, inclusiv a finanțărilor și a cadrului legal care permite reprezentarea acestei minorități în Parlamentul României. În acest context, deputatul Ion Diniță a solicitat părții ucrainene găsirea de soluții în vederea aplicării unui tratament similar și minorității românești din Ucraina.

Pe durata discuțiilor a fost salutată implicarea președintelui României în susținerea fermă pentru parcursul european al Ucrainei. La rândul său, în numele comunității de ucraineni din România, deputatul Marocico a mulțumit președintelui României pentru interesul deosebit manifestat față de schimbările care au avut loc pe scena politică de la Kiev, precum și pentru sprijinul acordat de România în apropierea Ucrainei de Uniunea Europeană. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.