Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Familia lui Bercea Mondial, trimisă în judecată

București: Familia lui Bercea Mondial, trimisă în judecată

DISTRIBUIȚI

128552 – 23052014  – Procurorii Direcției Naționale i-au trimis în judecată pe membrii familiei lui Bercea Mondial pentru acuzația de șantaj la adresa lui Mircea Băsescu, fratele președintelui Traian Băsescu. Astfel au fost trimiși în judecată Constantin Marius, aflat deja în arest preventiv, pentru șantaj cu circumstanțe agravante, Anghel Izaura, concubina acestuia și fiica lui Bercea Mondial,   aflată sub control judiciar pentru șantaj, Anghel Grinică – Ion, fiul Izaurei, aflat și el sub control judiciar pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj cu circumstanțe agravante, Anghel Florin, fratele Izaurei, aflat deja în închisoare și suspectat de săvârșirea a trei infracțiuni concurente de șantaj și Anghel Fănica, mama Izaurei, cercetată tot pentru șantaj, potrivit comunicatului DNA.

În rechizitoriul procurorilor scrie că Anghel Florin a amenințat o persoană, și anume fratele președintelui Traian Băsescu, cu darea în vilag a unor fapte comptromițătoare, referindu-se la implicarea în infracțiuni de corupție, cu scopul de a primi suma de 280.000 euro.  La data de 26.03.2014, inculpaţii Anghel Fănica şi Anghel Florin au exercitat ameninţări asupra unei persoane, cu scopul de a o determina să dea suma de 280.000 euro sau să îşi transfere averea în proprietatea lor. La datele de 26.05.2014 şi 29.05.2014, inculpaţii Constantin Marius, Anghel Izaura şi Anghel Grinică Ion au exercitat constrângeri asupra persoanei vătămate, constând în ameninţarea cu darea în vileag, prin intermediul presei, a unor fapte compromiţătoare pentru persoana ameninţată şi pentru membrii familiei acesteia, respectiv pretinsa ei implicare în infracţiuni de corupţie, cu scopul de a o determina să dea suma de 280.000 euro. La data de 29 mai 2014, inculpatul Constantin Marius a primit împreună cu ceilalți doi inculpați suma de 10.000 euro de la persoana vătămată, procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante.

După cum se cunoaște, Mircea Băsescu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, conform unei decizii luată vineri seara de magistrații Tribunalului București. În motivare, judecătorii de la Tribunalul București au precizat că Mircea Băsescu a fost arestat pentru a nu influența probele. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.