Acasă Uncategorized Bucureşti: Fost director general al RATB, reţinut

Bucureşti: Fost director general al RATB, reţinut

DISTRIBUIȚI
judecator_retinut

128945 – 06062014 – Fostul director general RATB Viorel Popescu a fost retinut vineri de procurorii DNA, acesta fiind acuzat de abuz in serviciu. Procurorii anticoruptie au dispus inceperea urmaririi penale si retinerea pentru 24 de ore a lui Popescu, care este acuzat de abuz in serviciu, se precizeaza intr-un comunicat al DNA.

Viorel Popescu ar fi permis cu buna stiinta ca o firma privata sa fie platita de RATB pentru servicii de consultanta juridica, fara ca societatea sa aiba, de fapt, dreptul de a desfasura astfel de activitati.

Anchetatorii sustin ca exista indicii care arata ca, in perioada noiembrie 2011 – octombrie 2012, Viorel Popescu, in calitate de director al RATB, nu si-a indeplinit anumite atributii de serviciu sau a efectuat defectuos activitati specifice functiei sale.

El a provocat astfel un prejudiciu de aproximativ 820.000 de euro.

Mai exact, RATB a incheiat, in martie 2012, un contract de prestari servicii judiciare cu o firma care nu avea drept de asistenta juridica si reprezentare in instanta, dar care a fost platita de Regie pentru astfel de servicii.

Din contract rezulta ca RATB, prin directorul Viorel Popescu, a imputernicit societatea respectiva sa recupereze toate creantele de la Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucresti (CASMB), „in baza unor simple solicitari”, si sa joace rolul de intermediar intre Regie si CASMB.

Totodata, in baza contractului de consultanta juridica, RATB a efectuat plati ilegale si nefundamentate in valoare totala de circa 820.000 de euro, care reprezinta prejudiciu adus Regiei de Transport.

DNA a adaugat ca investigatiile au fost demarate ca urmare a sesizarii formulate de Corpul de Control al prim-ministrului. In plus, in acest dosar au fost emise, tot vineri, mandate de perchezitie domiciliara la opt adrese din Bucuresti.

Viorel Popescu va fi prezentat in fata judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.