Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Greii PDL pregătesc debarcarea lui Blaga din fruntea partidului

Bucureşti: Greii PDL pregătesc debarcarea lui Blaga din fruntea partidului

DISTRIBUIȚI

128841 – 03062014Scaunul de preşedinte al PDL, pe care momentan stă Vasile Blaga, pare să se clatine tot mai serios, pe zi ce trece. Mai precis, după rezultatul de 12% pe care democrat-liberalii l-au obţinut la alegerile europarlamentare, tot mai mulţi grei ai PDL din teritoriu au început să „viseze” să cadă capetele în ceea ce priveşte conducerea democrat-liberalilor, potrivit Pesurse.ro.

Surse din cadrul conducerii PNL au precizat că Vasile Blaga a decis să răspundă la valul de critici pe care el şi apropiaţii săi trebuie să îl înfrunte din partea grupării considerate încă apropiate de Elena Udrea şi Traian Băsescu, prin accelerarea negocierilor pentru fuziunea cu PNL.

Vasile Blaga a devenit principala ţintă a mai multor lideri din teritoriu ai PDL din cauza scorulului de 12%, obţinut de partid la scrutinul pentru europarlamentare.

„Este cu adevărat un rezultat catastrofal, iar Blaga trebuia să îşi fi asumat eşecul printr-o demisie”, a precizat unul dintre deputaţii democrat-liberali, membru în conducerea partidului.

„Blaga ar trebui să îşi ia jucăriile şi să plece acasă, aşa cum a făcut Crin Antonescu. Când iei 12% trebuie să înţelegi că nu eşti în stare să duci nici măcar la jumătate partidul acolo unde l-a dus Traian Băsescu, înseamnă că este momentul să faci un pas înapoi. În caz contrar, intervenim noi (n.r.: referindu-se la o revoltă ce mocneşte în interiorul PDL)”, a declarat un alt lider important al PDL.

Surse apropiate echipei de negociere a PNL a precizat că Vasile Blaga pare, în timpul negocierilor, că parcă ar părea dispus accepte absolut orice din partea liberalilor, doar- doar să rămână în poziţia de preşedinte al PDL. Prima dovadă s-a văzut chiar ieri, când Vasile Blaga a lăsat să se înțeleagă că numele viitorului partid ce va rezulta în urma fuziunii dintre cele două mari partide de dreapta va fi PNL și că nu există probleme în a prelua titulatura de PNL.

Astfel, fuziunea PNL cu PDL pare a fi singura soluţie de salvare a lui Vasile Blaga în faţa valului tot mai mare de nemulţumire care vine din teritoriu la adresa „buldogului” din fruntea PDL.

Este interesant că fuziunea între PDL şi PNL pare să nu întrunească consens nici în PDL, mai mulţi lideri importanţi ai democrat-liberalilor pregătind în aceste zile debarcarea lui Blaga.

Astfel, la fel ca în PNL şi în cadrul PDL există un grup de revoltaţi. Ce-i drept, în comparaţie cu colegii liberali, democrat-liberalii se manifestă încă tacit, dar adevărată răzmeriţă pe care i-o pregătesc lui Vasile Blaga ar trebui să îi dea de gândit acestuia.

Un alt motiv pentru care mai mulţi lideri din teritoriu ai PDL cer „decapitarea” lui Blaga ar avea legătură şi cu politică anti- Băsescu pe care actualul lider al PDL a impus-o în partid. Tot mai mulţi şefi de organizaţie ai PDL nu sunt în niciun fel de acord să îl atace pe Traian Băsescu,            cel de care, conform unei declaraţii a unuia dintre cei mai influenţi membri ai PDL, „nu se pot dezice, având în vedere că Băsescu a oferit tot ceea ce s-a putut acestui partid.”

Corelând şi analizând toate informaţiile venite dinspre PDL, putem observa că situaţia se complică şi în gradina democrat- liberalilor, după ce liberalii par să stea pe un adevărat butoi de pulbere, gata să explodeze în orice moment. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.