Acasă Uncategorized Bucureşti: Inca un pas spre fuziunea PNL – PDL

Bucureşti: Inca un pas spre fuziunea PNL – PDL

DISTRIBUIȚI

129358 – 25062014 –  Un protocol de colaborare a fost semnat intre PNL şi PDL la nivelul Sectorului 1 din Bucuresti. Liderul PDL Sector 1, Andrei Chiliman, a declarat că acest protocol este un prim pas în vederea fuziunii. ”Este un prim pas spre ceea ce ne dorim cu toții: o fuziune cât mai rapidă, pentru a oferi o alternativă de dreapta extrem de puternică românilor, iar Bucureștiul să redevină un fief al dreptei”, a declarat Andrei Chiliman.

La rândul său, Vasile Blaga a precizat că salută această fuziune, care ar trebui să fie un model de urmat pentru organizațiile din toată țara.

La putin timp dupa anuntul rezultatelor pentru Parlamentul European (PE), liderii celor doua partide – Klaus Iohannis din partea PNL, respectiv Vasile Blaga (PDL) – au declarat ca vor fuziunea, in vederea unei drepte unite, solide, eventual regrupata intr-un singur mare partid de dreapta.

Liderul democrat-liberal Vasile Blaga a declarat, miercuri, că „absolut niciunul” dintre liderii PDL nu se opune fuziunii cu PNL, decizia legată de fuziune fiind luată în unanimitate în Colegiul Director al partidului. El a mai declarat că se aşteaptă ca decizia politică de fuziune între PDL şi PNL să fie luată până la 1 septembrie, el menţionând totodată că statutul viitoarei formaţiuni este „în proporţie de 90% gata”.

In alta ordine de idei, presedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, le-a explicat, tot saptamana trecuta, liderilor judeteni liberali ritmul in care va fi facuta fuziunea PNL-PDL.

Astfel, sustinator declarat al fuziunii, Iohannis a aratat ca procesul va incepe in 2014, dar se vor pastra conduceri bicefale atat la centru, cat si in teritoriu, pentru ca in 2016 sa fie organizate alegeri pentru functiile de conducere ale noului mare partid de dreapta, asadar fuziunea completa poate dura trei ani.

Cei doi lideri au declarat ca tinta principal a acestui proiect politic este castigarea alegerilor prezidentiale din toamna 2014, insa atat Iohannis, cat si Blaga au confirmat ca vor ca dreapta unita sa reprezinte un proiect pe termen mediu si lung. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.