Acasă Social Bucureşti: Începe Bacalaureatul 2014

Bucureşti: Începe Bacalaureatul 2014

DISTRIBUIȚI

128966 – 09062014 –  Examenul de Bacalaureat 2014 incepe marti, 10 iunie, cu proba orală de Limba Romana. Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana se va desfasura pana pe 12 iunie, dupa care, până pe 27 iunie vor fi sustinute proba orala de Limba Materna, Evaluarea competentelor digitale si examenul oral de Limba straina.

Examenele scrise incep in data de 30 iunie, cu Limba si literatura romana, si continuă pânp pe 4 iulie cu Limba si literatura materna, proba obligatorie si proba la alegere a profilului si specializarii.

Candidatii care sustin Bacalaureatul pentru a treia oara platesc o taxa de 230 lei.  La BAC, elevilor li se interzice sa aiba in imbracaminte sau in incaltaminte – telefoane mobile sau orice alte dispozitive electronice. Absolventii care incearca sa copieze sunt eliminati indiferent daca materialele au fost introduse de ei „sau de cadre didactice din comisie”.

Bacalaureatul 2014, sesiunea iunie-iulie, debuteaza marti, 10 iunie, cu evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana. Probele orale din cadrul BAC-ului se desfasoara pana pe 27 iunie, urmand ca pe 30 iunie sa inceapa examenele scrise.

Pe 7 iulie va avea loc afisarea rezultatelor si vor fi depuse contestatiile. În intervalul 8 -10 iulie vor fi rezolvate contestatiile, iar pe 11 iulie vor fi afisate rezultatele finale.

Comisiile judetene de Bacalaureat vor asigura dotarea cu camere video functionale a salilor in care se desfasoara probele, a salilor in care se descarca si se multiplica subiectele, precum si a salilor in care se preiau, se evalueaza si se depoziteaza lucrarile scrise.

Comisiile judetene de Bacalaureat stabilesc componenta comisiilor din centrele de examen cu cel mult 48 de ore inainte de inceperea probelor scrise, prin tragere la sorti in sedinta publica, la care sunt invitati in scris, in mod obligatoriu, reprezentanti ai consiliului judetean al elevilor, ai asociatiilor de parinti si ai sindicatelor reprezentative din invatamant, ai presei scrise si audiovizuale. Nu vor fi nominalizate in comisiile de Bacalaureat persoane care, in sesiunile anterioare ale examenelor nationale, nu si-au indeplinit corespunzator atributiile, care au savarsit abateri, respectiv au fost sanctionate, potrivit ordinului nr. 4.923 al ministrului Educatiei Nationale privind organizarea si desfasurarea examenului de Bacalaureat national – 2014.

Se interzice candidatilor la examenul de Bacalaureat sa aiba in salile de examen asupra lor, in obiectele de imbracaminte sau incaltaminte, in penare si altele asemenea sau in bancile in care sunt asezati in salile de examen, orice fel de lucrari: manuale, carti, dictionare, culegeri, formulare, memoratoare, notite, insemnari, rezumate, ciorne sau lucrari ale altor candidati etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

De asemenea, li se interzice candidatilor sa aiba in salile de examen asupra lor, in obiectele de imbracaminte sau incaltaminte, in penare si altele asemenea sau in bancile in care

sunt asezati in salile de examen, telefoane mobile, casti audio, precum si orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la retele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare intre candidati sau cu exteriorul.

Candidatii care incalca aceste reguli vor fi eliminati din examen, indiferent daca materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu si indiferent daca au fost introduse de acestia sau de alti candidati, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.