Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Isărescu reales

București: Isărescu reales

DISTRIBUIȚI

129126 – 16062014 – Mugur Isărescu a fost avizat în unanimitate de comisiile reunite de Buget, Finanţe-Bănci din Parlament pentru al cincilea mandat de guvernator al Băncii Naţionale a României, funcție pe care o ocupă din 1990. Isărescu a amintit câteva dintre obiectivele noului consiliu de administrație: aderarea la zona euro în 2019, „obiectiv ambiţios, dar încă realizabil”, şi intrarea în Uniunea Bancară.

Mugur Isărescu, doctor în ştiinţe economice, este guvernator al Băncii Naţionale a României din septembrie 1990 şi preşedinte al Consiliului de Administraţie. În 1990, numirea sa a fost făcută de Guvern, iar din 1991 a primit mandat din partea Parlamentului, care a fost reînnoit de trei ori până în prezent, cu o durată de cinci ani, respectiv în decembrie 1998, noiembrie 2004 şi octombrie 2009.

Totodată, parlamentarii i-au avizat luni pe Florin Georgescu, pentru poziţia de prim-viceguvernator al BNR, şi pe Bogdan Olteanu şi Liviu Voinea pentru funcţiile de viceguvernatori. Candidatura actualului viceguvernator, Cristian Popa, a fost respinsă, la fel și cea a actualului membru al CA, Nicolae Dănilă. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.