Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Nicuşor Constantinescu, cercetat penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

Bucureşti: Nicuşor Constantinescu, cercetat penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

DISTRIBUIȚI
nicusor_constantinescu

128812 – 02062014  –  Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, va fi cercetat de procurori pentru savarsirea infractiunii de nerespectare a regimului armelor si al munitiilor, dupa ce la locuinta sa au fost gasite 15 cartuse cu glont, calibru 9 mm.

Informatia apare in referatul prin care procurorii DNA l-au trimis recent in judecata pe Nicusor Constantinescu pentru abuz in serviciu, fiind acuzat ca a impiedicat controalele Curtii de Conturi si ca nu a respectat legislatia in domeniul urbanismului.

 “Totodata, cu ocazia perchezitiei domiciliare efectuate la inculpatul Constantinescu Nicusor Daniel au fost identificate un numar de 15 cartuse cu glont, calibru 9 mm, astfel ca sunt indicii privind savarsirea infractiunii prev. de art. 342 din noul Cod penal”, se arata in rechizitoriul DNA.

Tot in referatul DNA se arata ca procurorii au disjuns ancheta in cazul lui Nicusor Constantinescu si pentru savarsirea infractiunilor de dare si luare de mita.

„Din documentele ridicate la perchezitia domiciliara efectuata la sediul Consiliului Judetean Constanta a rezultat ca inculpatul Constantinescu Nicusor Daniel nu a emis/prelungit valabilitatea si a altor certificate de urbanism, solicitate atat de societatile reprezentate de (….),       cat si de alte persoane, documente care ar fi trebuit emise de inculpat, purtand semnaturile tuturor celorlalte persoane cu atributii, mai putin a inculpatului. De asemenea, din declaratiile mai multor persoane audiate in cauza a rezultat ca motivul real al refuzul de emitere/prelungire certificate de urbanism era legat de neprimirea anumitor foloase materiale’, se mai precizeaza in referatul procurorilor.

Nicusor Constantinescu a fost trimis in judecata, pana in prezent, in trei dosare penale. In primul dosar este acuzat ca a impiedicat efectuarea unor controale ale Curtii de Conturi, iar in al doilea dosar este acuzat de subfinantarea si incercarea de evacuare a Centrului Militar Zonal Constanta. Al treilea dosar a fost trimis in instanta in anul 2008, iar Nicusor Constantinescu este acuzat, alaturi de primarul Radu Mazare, de retrocedari ilegale de terenuri. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.