Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Noi informatii din dosarul lui Duicu

Bucureşti: Noi informatii din dosarul lui Duicu

DISTRIBUIȚI

129465  – 30062014 – Șeful Poliției Române, Petre Tobă, dezminte informația apărută în presă, conform căreia premierul l-ar fi chemat la sediul Guvernului pentru a discuta cu fostul președinte al CJ Mehedinți, Adrian Duicu.

„La activitatea la care am participat eu la Guvern în acea zi nu a participat nici domnul prim ministru, nici domnul ministru Stroe”, a spus Petre Tobă, în declarațiile date cu ocazia audierii sale la Parchet, referitor la speculațiile potrivit cărora Victor Ponta ar fi fost prezent la întâlnirea cu Duicu.

Procurorii DNA arată, într-un referat în cazul Duicu, că şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, s-a prezentat la Guvern, la solicitarea premierului Victor Ponta, pentru a discuta cu fostul şef al CJ Mehedinţi, DNA invocând ca probă declaraţia lui Tobă, fără a reda însă afirmaţiile acestuia.

Procurorii DNA spun, în referatul din 27 iunie pentru prelungirea arestării lui Adrian Duicu, fostul şef al CJ Mehedinţi, că Petre Tobă, s-a prezentat la Guvern, pe 13 iunie, la solicitarea premierului Victor Ponta, pentru a discuta cu Duicu.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc şi Consiliul Superior al Magistraturii neagă implicarea în scandalul Duicu. Răspunsurile vin negru pe alb în urma solicitărilor făcute de B1 TV.

Este vorba despre propunerea ca Elisabeta Ponea, soţia fostului şef al Poliţiei din Mehedinţi, să lucreze în cadrul structurilor DNA.

Documentele adunate de procurori arată însă contrariul. La rândul său, premierul Victor Ponta susţine că nu l-a chemat la Palatul Victoria pe şeful Poliţiei Române ca să discute cu Adrian Duicu.

În faţa anchetatorilor, Petre Tobă a precizat însă că a stat de vorbă cu baronul de Mehedinţi pe holurile Guvernului.

„Nu, nu l-am chemat niciodată să se întâlnească cu domnul Duicu și de altfel domnul Tobă e un polițist de mare valoare, prima dată a fost numit de Oprea și a fost și a declarat adevărul atunci când a fost chemat de procurori”, a fost reacţia premierului Victor Ponta după ce referatul la propunerea de prelungire a mandatului de arestare în cazul lui Adrian Duicu a scos la iveală noi date în dosar.

Şeful Poliţiei Române, Petre Tobă fusese chemat la Guvern de către premier, se arată în referatul DNA.

Aici Tobă a discutat cu Duicu, acesta din urmă încercând să îl convingă pe şeful Poliţiei să îl păstreze în funcţie pe Şefan Ponea la IPJ Mehedinţi. Conform unor surse judiciare, la discuție nu a participat și Victor Ponta.

Aceasta a avut loc între Tobă şi baronul de Mehedinți pe holurile Guvernului.

La rândul său, Tobă a recunoscut în faţa procurorilor anticorupţie că a avut acea întrevedere cu Duicu la Palatul Victoria.

Mai mult, Duicu a încercat să intervină şi pentru ca soţia lui Ponea să ajungă la DNA București. Procurorii menţionează că CV-ul Elisabetei Ponea ar fi trebuit să ajungă prin intermediul şefului de cancelarie al lui Victor Ponta chiar în mâinile premierului.

În septembrie, Robert Cazanciuc ar fi trimis propunerea Elisabetei Ponea către CSM, se arată în referatul DNA. Există şi o dovadă: adresa trimisă de ministru către Consiliul Superior al Magistraturii, prin care dorea numirea soţiei fostului şef al Poliţiei din Mehedinţi la conducerea secţiei judiciare din cadrul DNA.

Adrian Duicu va sta în spatele gratiilor până pe 1 august. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.