Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: ”Play fair, play for all”

Bucureşti: ”Play fair, play for all”

DISTRIBUIȚI

28794 – 02062014  –  Ce-a de-a doua etapă a Cupei MAE a avut loc în cursul acestui week-end, la Clubul Diplomatic din Bucureşti. Sub sloganul „Joc corect, joc pentru toţi!”/”Play fair, play for all!”, la ediţia din acest an a Cupei MAE, în cadrul celor şapte probe sportive (tur ciclist, fotbal, baschet, badminton, tenis de câmp, tenis de masă şi şah) au participat reprezentanţi din 29 ţări şi organizaţii internaţionale (26 de state şi 3 organizaţii internaţionale), un total de peste 300 de participanţi, mulţi dintre aceştia înscrişi la mai multe competiţii, individuale sau pe echipe.

La turul ciclist, care a avut loc în primul week-end, au participat peste 70 de concurenţi, la fotbal au fost înscrise 13 echipe (peste 160 de participanţi), la tenis de masă (la probele masculin, feminin şi dublu) s-au înscris 60 de participanţi, aproximativ 40 de competitori la badminton, aproximativ 30 de participanţi la tenis de câmp, aproximativ 40 de participanţi la baschet şi 14 participanţi la şah.

În primul week-end al Cupei au avut loc jocurile de calificare, cu excepţia turneului de baschet, în timp ce în acest week-end au avut loc finalele celorlalte competiţii.

La baschet, competiţia a fost câştigată de echipa Serbiei, pe locurile următoare situându-se echipele Spaniei (locul 2) şi SUA (locul 3).

Turneul de fotbal, defășurat pe parcursul a două week-end-uri, a fost câștigat de echipa formată din reprezentanți ai Turkmenistanului, Georgiei și Kazahstanului, urmată de echipa Libiei pe locul al doilea și de echipa Ucrainei, pe locul al treilea.

La tenis de câmp, competiția de dublu a fost câștigată de echipa formată din Vlad Ionescu și Sorin Moise, ambii reprezentanți ai MAE.

La tenis de masă, proba de simplu a fost caștigată de competitorul din China, Li Gang, iar în cadrul competiției la dublu s-a impus echipa formată din Kim Hyon Song și Jon Min Dok din Coreea de Nord.

La badminton, competiția feminină a fost câștigată de Liang Ying din China, iar competiția masculină de către Toftlund Jesper, din Danemarca.

Competiția de şah a fost câștigată de către Radu Mihai Șerbănescu, reprezentant al MAE, urmat în clasament de  reprezentantul Vietnamului, Tuan Le Anh, pe locul al doilea și de Mihai Noru, pe locul al treilea, de asemenea reprezentant la MAE.

Cupa MAE este evenimentul sportiv anual destinat reprezentanţilor corpului diplomatic acreditat la Bucureşti, în scopul de a promova fairplay-ul între oameni, ţări şi culturi diferite, precum şi un stil de viaţă sănătos prin practicarea sportului. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.