Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Rudel Obreja trece sub control judiciar

Bucureşti: Rudel Obreja trece sub control judiciar

DISTRIBUIȚI
rudel_obreja

129027 – 11062014 –  Curtea de Apel Bucureşti a decis miercuri înlocuirea arestului cu punerea sub control judiciar a fostului preşedinte al Federaţiei Române de Box (FRB), Rudel Obreja. Decizia a fost dată în dosarul în care acesta este acuzat că i-a cerut un milion de euro lui Sorin Ovidiu Vîntu.

Rudel Obreja a scăpat de arestul la domiciliu și este liber să părăsească locuința, dar trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat şi să nu plece din capitală.

Decizia de punere sub control judiciar a lui Obreja, vine după ce la 5 martie a. c. el a fost arestat la domiciliu printr.o decizie a Curţii de Apel Bucureşti. Anterior, din 5 februarie, fostul preşedinte al FRB a fost arestat preventiv, în dosarul în care este cercetat pentru trafic de influenţă.

Potrivit DNA, în perioada noiembrie 2013 – ianuarie 2014, Obreja a pretins de la un denunţător un milion de euro. În schimbul banilor, susţin anchetatorii, fostul preşedinte al FRB „a lăsat să se creadă că are influenţă asupra judecătorilor din completul învestit cu soluţionarea unui dosar aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, astfel încât îi va determina să pronunţe o hotărâre favorabilă denunţătorului”. Hotărârea avea în vedere judecarea recursului declarat de denunţător, în calitate de inculpat în respectiva cauză penală, împotriva unei soluţii de condamnare la pedeapsa închisorii.

Rudel Obreja a pretins ca 200.000 de euro din suma cerută să-i fie dată înainte de pronunţarea hotărârii, iar diferenţa, după obţinerea soluţiei favorabile, potrivit procurorilor anticorupţie.

Dosarul lui Rudel Obreja, fostul președinte al Federației Române de Box, a fost trimis în judecată, de procurorii DNA, acesta fiind acuzat de trafic de influență. Potrivit procurorilor, Obreja ar fi cerut un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu, pentru a interveni pe lângă magistrații care judecau un dosar în care era implicat omul de afaceri. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.